Új vizekre evezett a TE-n végzett birkózó olimpiai bajnok Lőrincz Tamás
2022. február 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Januártól a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként segíti a sportágat Lőrincz Tamás – számolt be róla a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) hírlevele. Az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kiválóság, aki a Testnevelési Egyetem sportszervező szakán diplomázott, a hazai szövetség honlapjának nyilatkozott új feladatáról.

Új vizekre evezett a TE-n végző birkózó olimpiai bajnok Lőrincz Tamás

fotó: nemzetisport.hu

„Sokat beszélgettem a vezetőséggel arról, hogyan képzelem el a jövőmet. Mindig hangoztattam, a birkózás mellett maradnék, s szeretnék visszaadni valamit abból a sok jóból, amit ettől a csodás sportágtól kaptam. A KIMBA rendszere a 2001-ben indult Mr. Tus sportiskola filozófiáján alapszik. Márpedig azt jól ismerem, hiszen ott nevelkedtem. Akkor is kiderült, s most is jól látszik, hogy a magyar birkózásnak ez, tehát a központosított felkészülés az egyetlen járható útja, amelynek mentén nagy sikereket érhetünk el. Hálás vagyok, hogy ennek a részese lehetek.”

Lőrincz Tamás feladata, hogy felügyelje és összefogja az akadémián zajló munkát. „A gyerekeknek türelemre és odaadásra van szükségük. A legígéretesebb, kiváló adottságú tehetségek dolgoznak itt, és a mi feladatunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőlük. Minden nap itt vagyok Csepelen, és azért felelek, hogy egyenesben tartsam a három szakág munkáját és elképzelését. Ez nem egyszerű, rendszeresen megbeszéléseket tartunk annak érdekében, hogy mindenki mindent tudjon a fiatalokról: a dietetikustól kezdve a pszichológuson át az edzőkig mindenkinek a munkáját összhangban kell tartani.”

A 35 éves klasszis elismeri, eddig ismeretlen vizekre evezett, hiszen sportvezetőként korábban nem szerzett tapasztalatot. „Nekem is új ez a pálya, de minden nap tanulok. Nagy kihívást vállaltam, és habár nem egyszerű, úgy érzem, megállom a helyemet. Ha belegondolok, mindig ehhez hasonló munkát képzeltem el magamnak. Kifejezetten tetszik, hogy komplex, tág rendszert kell tökéletesen megismernem, kézben tartanom. Egyébként az edzésekre is bejárok, nézem, hogyan dolgoznak a srácok, sőt arra is volt példa, hogy beálltam, és velük együtt dolgoztam. Úgy vélem, technikailag is sokat segíthetek nekik. Számos gyerekkori emlék ugrik be, pontosan tudom, min mennek keresztül, mennyire nehéz a családjuktól távol élni, és heti nyolc-kilenc edzésen részt venni egyetlen cél érdekében, hogy a világ legjobbjai legyenek. Izgalmas út előtt állunk, amelyen rengeteg akadályt kell legyőznünk, de biztos vagyok abban, hogy közös erővel sikerül.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!