A TE munkatársa is bekerült a Student Project értékelőbizottságába
2020. augusztus 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2020 FISU World Forum szervezőbizottságából D’Ess Sabinát, 2020-as FISU World Forum nagykövetét jelölték a hallgatók projektmunkáját értékelő öttagú bizottságba. A TE egykori diákja örömmel vállalta a számára némiképpen ismeretlen, de megtisztelő és izgalmas feladatot.

Mint ismert, az augusztus 12. és 14. között tartandó digitális FISU World Forum egyik legizgalmasabb programeleme a Student Project lesz, amelynek során a résztvevők – a FISU Oktatási Bizottságának tagjai irányítása mellett – több témában is kidolgozhatnak projekteket. A csoportos munkára jelentkezés július 31-én zárult, a hallgatók pedig már a munkaterveken fáradoznak. A programok elbírálásában részt vesz D’Ess Szabina FISU-nagykövet, aki a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát.

A TE munkatársa is bekerült a Student Project értékelőbizottságába (D'Ess Szabina)

D’Ess Sabina és Oleg Matytsin, a FISU orosz elnöke (Forrás: mozduljra.hu) 

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor dr. Sterbenz Tamás, az egyetem rektorhelyettese és Mezei Dániel, a szervezőbizottság vezetője felkért, hogy legyek a hallgatók projektmunkáját értékelő bírálóbizottságának tagja. Bár a feladat újdonság lesz számomra, mint miden kihívást, ezt is kíváncsian várom” – hangsúlyozta.

A felkérés előzménye, hogy D’Ess Sabina nagyon jól ismeri a FISU Forumok és a hallgatói projektmunkák világát. Azt pedig csak kevesen tudják róla, hogy a 2018-as krasznojarszki Forumon mutatott kiemelkedő aktivitásának elismeréseként meghívást kapott a 2019-es FISU Önkéntes Akadémiára is.

„Emlékszem, a legutóbbi, kétezertizennyolcas FISU World Forumon az egész nap zajló programok – plenárisok, workshopok – után álltunk neki a projektmunkának. Sokszor előfordult, hogy a nagy hajtás miatt csak késő éjjel kerültünk ágyba. Kis létszámú csoportokban dolgoztunk együtt a többiekkel, a szervezők pedig ügyeltek arra, hogy minden kontinens képviseltesse magát. Az Önkéntesség növelése a sportban elnevezésű témában dolgoztuk ki projektünket, amelyet a zsűri az egyik legjobbnak ítélt: szellemesnek és kreatívnak találta, ennek ellenére másnak ítélte oda az első díjat. Kár, hogy nem mi nyertük szekciót, pedig nagyon jó kis anyagot állítottunk össze” – mondta el Sabina. 

A jelenleg a TE Rektori Hivatalában dolgozó D’Ess Sabina már tudja, hogy projektértékelőként ezúttal más szemmel kell tekintenie egy-egy munkára. Mint mondta, az elbíráláskor lényeges szempont, hogy a hallgatók elképzelése mennyire illik a választott témához, a projektmunka milyen újszerű és kreatív elemeket jelenít meg, továbbá az egyetemisták felvázolta ötletek mennyire valósíthatóak meg gyakorlatban.

Érdekes kihívás, hogy a zsűri tagjai csak az esemény utolsó napján ismerhetik meg a projektmunkák legvégső változatát, amelyekről a diákok előadás keretében számolnak be az öttagú zsűri előtt.

„Jóllehet a versenyzőknek a végleges koncepció bemutatása előtt egy nappal már le kell adniuk az anyagot elbírálásra, a zsűri a legvégső verziót csak az utolsó napon, a projektmunkát bemutató előadás során ismerheti meg. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a versenyzők az utolsó pillanatban még változtatnak az elképzelésen.”

A hallgatók projektmunkáját értékelő bizottság tagjai:

  • Lilia Barijeva, a FISU Oktatási és Fejlesztési részlegének képviselője
  • D’Ess Sabina, a Forum szervezőbizottságának tagja
  • Kiss Viktor, a FISU Diákbizottságának képviselője
  • Fernando Parente, az Egészséges Egyetem (Healthy Campus) képviselője

A FISU Oktatási Bizottságának képviselőjét csak később nevezik meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!