TF-es hallgatók a Budapest Honvéd akadémiáján
2024. május 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyre szorosabb az együttműködés a TF és a Budapest Honvéd között.

A Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémia partneri viszonyt ápol a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel. Az együttműködés dr. Matlák János közreműködésével indult el, aki a TF munkatársa és az MFA vezető sporttudományos szakembere.

Az egyetem humánkineziológia szakos hallgatói már szerezhettek tapasztalatokat a kispesti klubnál. A napokban ismét vendégek érkeztek a Honvédhoz, ezúttal a TF Sport-táplálkozástudományi Központjának hallgatóit és a központ vezető dietetikusát, Shenker-Horváth Kingát fogadta az egyesület a Bozsik Arénában – számolt be az eseményről a honvedfc.hu.

A hallgatók bejárták a Magyar Futball Akadémia épületét, betekintést nyertek a klub működésébe, majd a stadion konferenciatermében folytatódott a program, ahol Barney Lord, a Magyar Futball Akadémia sporttudományos vezetője, illetve Gölöncsér Adrienn, a Budapest Honvéd dietetikusa tartott előadást a sporttáplálkozási szakértők szerepéről és munkájáról a klubnál és azon belül az akadémián végzett feladatokról.

Én is hasonló partnerségnek köszönhetően kezdhettem el karrieremet a Sheffield Unitednél. Ez a folyamat sokat segít az oktatás és az élsport munkája közötti úton. Megtisztelő számunkra, hogy az ország és az egyetem kiemelkedő tudású kollégáival és diákjaival kerülhetünk kapcsolatba, örömmel várjuk a további hasonló közös projekteket” – idézte Barney Lordot a kispesti klub hivatalos oldala.

Fotó: honvedfc.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!