Ingyenes futóedzések a helyieknek a Csörsz utcai létesítményben
2023. november 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A XII. kerületi Gesztenyés-kert Futóklub novembertől a Dr. Koltai Jenő Sportközpont minden igényt kielégítő futópályáján tartja edzéseit, amelyeken a jövőben a hegyvidéki lakosok ingyenesen vehetnek részt. 

Mint ahogyan sokszor leírtuk, egyetemünk feltett szándéka, hogy a jövőben minél szorosabbra fűzze kapcsolatát a Hegyvidéken élő lakosokkal.

Ennek legújabb bizonyítéka, hogy tegnap a XII. kerületi lakosok előtt is megnyílt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szeptemberben átadott Dr. Koltai Jenő Sportközpontja.

A Gesztenyés-kert Futóklub novembertől a létesítmény futópályáján tartja edzéseit, amelyeken a helyiek ingyenesen vehetnek részt. Ezen felül az egyetem és az önkormányzat megállapodása értelmében további engedményeket kapnak majd a kerületiek – többek között erről esett szó a Futóklub első őszi edzése előtt megtartott tájékoztatón, amelyen Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester is részt vett.

Pokorni Zoltán köszönetet mondott a TF-nek, hogy az intézmény megnyitja kapuit a hegyvidéki polgárok előtt, és lehetővé teszi számukra a létesítmény használatát kedvezményesen, a futókör esetében pedig teljesen ingyenesen.

A budapesti atlétikai világbajnokság alatt kitűnőre vizsgázott rekortánpályát a helyiek reggel hat és nyolc óra, délután egy és háromnegyed kettő között, valamint este hat után használhatják térítésmentesen.

Ingyenes futóedzések a helyieknek a Csörsz utcai létesítményben 1

Az eseményen jelen volt dr. Varga Dániel campus főigazgató is, aki megköszönte a környező utcákban lakóknak a kivitelezés három éve alatt tanúsított türelmét.

„A hallgatók és az egyetem sportegyesületének sportolói már birtokba vehették a központot, a mai napon pedig megnyitjuk a kapukat a kerületi lakosok és a külső felhasználók előtt” – közölte, majd hozzátette, az egyetem küldetésének része az oktatás, a kutatás és az élsport támogatása mellett a helyi közösségek erősítése, a szabadidősport előmozdítása. Mint mondta, ez azt is jelenti, hogy a meglévő infrastruktúrát a lakosság szolgálatába is állítják, hozzájárulva ezzel a mindennapos mozgáshoz szükséges feltételek szélesítéséhez. Ebbe az atlétikapálya mellett a teniszpályák, valamint a világszínvonalú konditermek használata is beletartozik.

Fotó, forrás: hegyvidek.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!