Megszállottak Klubja a TF-en!
2023. szeptember 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza a világraszóló eredményekkel büszkélkedő sportolók alkotta Megszállottak Klubja, amely hamarosan a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre költözik.

Nagy nap lesz október 2. a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen: az intézmény ezen napon írja alá együttműködési szerződését a Megszállottak Klubjával. Ez a klub több mint harminc éve alakult a TF-en annak idején hosszú évekig oktató dr. Jakabházy László ötlete nyomán, s olyan, világraszóló eredményekkel büszkélkedő sportolókat tömörít, akik nem olimpiai sportágakban emelkedtek vagy emelkednek ki. Hogy néhány nevet említsünk: Polgár Judit sakknagymester, Lubics Szilvia Spartathlon-győztes hosszútávfutó, Besenyei Péter műrepülő, Piroch Gábor világhírű kaszkadőr.

„Az október 2-iki konferencia együttműködési keretmegállapodás aláírásával indul, majd délutánig a klub tagjainak előadásai lesznek hallhatók. Ízelítőül: Bessenyei Péter műrepülő, Mányoki Attila, az Ocean’s Sevent teljesítő hosszútávúszó, Lubics Szilvia ultrafutó, Pajor István és Ugyan Anita hegymászók előadásai. Az egyetemen speciális oktatási hetet tartunk, így a hallgatóknak hagyományos oktatás nem lesz, mégis az egyetemen tartózkodnak, s lehetőségük nyílik az eseményen minél szélesebb körben részt venni. A speciális hét a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójával és a VI. Sport és Innováció Konferenciával zárul – tudtuk meg dr. Pajor Judittól, a TF rektori hivatalának ügyvivő szakértőjétől. – E különleges hetet a Megszállottak Klubja hétfői eseménye nyitja meg, amelyen nem csupán a hallgatók, hanem minden érdeklődő találkozhat a híres magyar sportolókkal, a rendezvény ugyanis nyilvános lesz. Számos érdekes és izgalmas program vár a diákokra, s ebbe a programsorozatba illesztjük bele a Megszállottak Klubjának konferenciáját. Ezek a kiváló sportolók teljesen hétköznapi életet élő emberek, családjuk van, munkájuk és mellette olyan sportágakban nyújtanak kivételes teljesítményt, amelyek nem szerepelnek az olimpiai programban. Elhivatottságuk, elszántságuk és rendkívül színes életútjuk mindenki számára példát mutat, úgyhogy aki részt vesz a rendezvényen, nem hétköznapi történetekre számíthat, amelyek bárkinek munícióként szolgálhatnak jövőbeli pályafutásához, akár egész életéhez. A megállapodás alapján többek között a jövőben együttműködés zajlik a képzések elméleti és gyakorlati oktatásában, képzésfejlesztésében, illetve tudományos kutatásokban, az egyetem hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzés végett lehetőségük nyílik részt venni az egyesület programjainak lebonyolításában. Emellett prof. dr. Radák Zsoltnak, a TF tudományos és innovációs rektorhelyettesének, a Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ igazgatójának egyik célja a TF-Buda Fittprogram életre keltése. A magyar emberek egészségtudatos életmódra nevelésében az egyetem a rendelkezésére álló tudományos háttérrel szeretne ezen javítani. Rendszeres testmozgás nélkül nincs egészséges élet. Ebben tudna az egyesület aktív szerepet vállalni.”

A Megszállottak Klubja TF-re „költöztetésének” ötlete prof. dr. h. c. Mocsai Lajosé, aki még az egyetem rektoraként került kapcsolatba a klubbal, s felvetődött benne a gondolat: hogyan lehet egymás segítségére a két fél?

Nos, az ötletből október 2-án valóság lesz, az eseményt délelőtt 10 órakor Mocsai Lajos kuratóriumi elnök, valamint Sterbenz Tamás, a TF rektora nyitja meg – reményeink szerint minél több megszállott előtt.

Megszállottság a sportban - Csúcsteljesítmény a sportolói személyiség tükrében.

Konferencia a Megszállottak Klubja, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), és a Testnevelési Egyetemért Alapítvány közös szervezésében.

Program (moderátor: Kovács „Koko” István)

  • 9.00 Regisztráció
  • 10.00 Megnyitóbeszédek
    • 10.00 Dr. Jakabházy László, a Megszállottak Klubja elnöke
    • 10.05 Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke
    • 10.20 Prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora
  • 10.25 Együttműködési megállapodás aláírása a TF és a Megszállottak Klubja között
  • 10.40 Kopár István (a Megszállottak Klubjának alelnöke) tengeri vitorlázó előadása
  • 11.05 Piroch Gábor kaszkadőr előadása
  • 11.30 Dr. habil Lénárt Ágota tanszékvezető, egyetemi docens, Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék, TF
  • 12.00 Pajor István hegymászó előadása
  • 12.30 Kassai Lajos lovasíjász előadása
  • 13.00 Sajtótájékoztató, MOB/Sportinno fotókiállítás megnyitó (Aula)
  • 13.00 Ebédszünet
  • 14.30 Besenyei Péter műrepülő előadása
  • 15.00 Mányoki Attila hosszútávúszó előadása
  • 15.30 Szőnyi Ferenc hosszútávfutó előadása
  • 15.55 Ugyan Anita hegymászó előadása
  • 16.20 Zárszó

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles, ezt az alábbi űrlapon keresztül lehet megtenni.

(A regisztráció lezárult)

Megszállottak Klubja konferencia (plakát )

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!