Németországban járt szakmai úton dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes
2023. június 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Sportjáték Tanszék vezetője, a TF általános rektorhelyettese, dr. Ökrös Csaba nemcsak a Münsteri Egyetemet és a kölni Deutsche Sporthochschulét kereste fel, hanem kilátogatott a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére is.

2022. október 1. és 9. között egyetemünkön járt Axel Binnenbruck, a Münsteri Egyetem Sporttudományi Intézetének adjunktusa. A vendégoktatót a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem részéről dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes fogadta.

Ezt a látogatást viszonozta most a rektorhelyettes, akit a tudományos érdeklődés, no meg a sportág szeretete vitte a kölni Lanxess Arénába, ahol június 17-én és 18-án rendezték a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

„A kutatásomhoz, illetve a habilitációmhoz szükséges adatokat igyekeztem gyűjteni az európai férfi klubkézilabda csúcseseményén, ám emellett további értékes szakmai tapasztalatokat is szereztem – értékelte a final fourt a rektorhelyettes, aki német kutató kollégájával, Axel Binnenbruckkal nézte végig a mérkőzéseket. – Óriási meglepetés volt, hogy a német Magdeburg nyerte a BL idei kiírását, de gyorsan hozzá kell tennem, megérdemelten. Szakmai szempontból az egyik legnagyobb tanulság, hogy az a leghatékonyabb, ha a fizikum dinamikával párosul. Érdekes módon a magdeburgiak alkatilag kissé kilógtak mezőnyből, hiszen vékonyabb és alacsonyabb játékosok alkották, és persze volt egy játékosuk, Mads Christiansen, aki a semmiből is helyzetet tudott teremteni, miközben csak félig volt egészséges. A németek az elődöntőben a Barcelonát verték meg, amitől önbizalmat szereztek a döntőre, amelyen a huszárok, azaz a Magdeburg „harcosai” megérdemelten győzték le a páncéloskatonákat, a Kielcét.”

Ezt követően Ökrös Csaba német kollégájával Münster felé vette az irányt, ahol június 19. és 22. között a helyi egyetem és a TF között tavaly megkezdett szakmai kapcsolatot ápolta tovább. Intézményünk képviseletében a rektorhelyettes ugyanis Axel Binnenbruckkal, a Münsteri Egyetem Sporttudományi Intézetének adjunktusával a teqsportágak legújabb ágával, a qatch-csal kapcsolatban folytat közös kutatást, amelynek részeként mikroszenzoros méréseket kezdtek el. Mindemellett Ökrös Csaba órákat és előadásokat is tartott a Münsteri Egyetemen, és igyekezett minél több tanórát is meglátogatni, illetve módszereket ellesni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!