Sportszervező munkatárs szakmai képzés a TF-en
2022. augusztus 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A sportszervező munkatárs szakmai képzés célja, hogy a munkakör és feladatkör ellátásához szükséges tudással vértezze fel a jelentkezőket. A képzés során a hallgatók megtanulják, hogyan kell – többek között – edzőtáborokat, sportversenyeket és egyéb sportrendezvényeket szervezni, illetve tervezni, továbbá megismerkednek a szervezéssel kapcsolatos marketingfeladatokkal, a kapcsolódó jogi és igazgatási háttérrel is.

Sportszervező munkatárs szakmai képzés a TF en

„A sportszervezőképzés során a résztvevők megismerkedhetnek a sportszervezetek, a sportszövetségek és a sportirányítás működésével, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy el tudjanak helyezkedni ezen a területen – mondta megkeresésünkre Dolnegó Bálint szakfelelős. – A hozzánk jelentkezők bepillantást nyerhetnek a sportlétesítmények üzemeltetésével kapcsolatos feladatokba is, amely rendkívül sajátos terület. Összességében a képzés olyan ismeretanyagot nyújt, amely felvértezi a jelentkezőket az operatív, illetve az adminisztratív feladatok ellátásához szükséges tudással.”

Dolnegó Bálint szerint a képzés legizgalmasabb része, amikor a diákok a megszerzett tudást hasznosítják a gyakorlatban. A megújuló szakképzési struktúrában a szakmai és a képesítő vizsgák során nagy súlyt fektetnek a gyakorlati projektfeladatokra. A szakfelelős kiemelte, a képzés során a tanórákon olyan gyakorlatias, életből vett példákon keresztül oktatnak, amelyek nemcsak a vizsgafeladatok teljesítését könnyítik meg, hanem felkészítik a jelentkezőket a rájuk váró kihívásokra is.

A kurzus elvégzése után a hallgatók sportszervezetek és sportszövetségek szakmai feladatainak ellátásában vehetnek részt, továbbá a sporttevékenységek fejlesztését célzó projektek előkészítésében és lebonyolításában működhetnek közre.

„Szerencsére sokan, örömmel számolnak be a képzést követően arról, hogy milyen munkahelyet sikerült találniuk. Tudok olyan korábbi hallgatónkról, aki most is országos sportági szakszövetségben dolgozik, de van, akit első osztályú labdarúgócsapatnál foglalkoztatnak. Vannak, akik kisebb sportegyesületek hatékonyabb és eredményesebb működtetését tűzték ki célul, mások pedig még kevésbé ismert, de ígéretes sportágak népszerűsítésén dolgoznak.”

A sportszervező munkatárs képzésről itt olvashat többet, a TF további szakmai képzésekről ide kattintva talál több információt.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!