Továbbra sem követ el lépéshibát – 80 éves dr. Pavlik Gábor!
2022. január 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 29-én ünnepli 80. születésnapját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ikonikus alakja, dr. Pavlik Gábor egyetemi tanár, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék professor emeritusa, az MTA doktora, aki a mindennapjait firtató kérdésre habozás nélkül így felelt: „Köszönöm, jól vagyok. Délre megyek kosárlabdázni, és még most sem követek el lépéshibát. Driblizés nélkül ugyanis nem lehet lépést rontani.”

Továbbra sem követ el lépéshibát - 80 éves dr. Pavlik Gábor!

Dr. Pavlik Gábor egy esztendő híján 50 éve, egész pontosan 1973. január 1-jén került a TF-re tanárként, és azóta megszakítás nélkül az egyetem kötelékében dolgozik. Dr. Gombocz Jánossal együtt ő koptatja legrégebben a TF-katedrát, és büszkén mesélte, hogy egyetemünk jelenlegi kuratóriumi elnöke, a TF korábbi rektora, Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos is a tanítványa volt.

Bizonyára sokan emlékeznek, hogy rendkívül termékeny oktatói és kutatói pályája mellett 2000 és 2008 között a három olimpiai bajnoki címet nyert férfi vízilabda-válogatott mellett is dolgozott sportorvosként.

Pályafutása során több intézményben is tanított, de mindvégig hű maradt a TF-hez. Óriásit téved, aki azt hiszi, 80 évesen visszavonulót fújt: kutat, több egyetemen tart előadást magyar és angol nyelven, zeneestet vezet, és természetesen kosárlabdázik.

Sok minden más mellett a régi TF-ről, gólyabálokról, a zene szeretetéről és természetesen tanári pályájáról beszélt közvetlenül 80. születésnapja előtt rengeteg humorral fűszerezve. A tanár úrral készült podcastot alább hallgathatják meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!