Szávay Ágnes gyerekeket oktat a TF-en
2017. szeptember 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Miközben Davis-kupa csapatunk az oroszokat oktatta, mi most egy másik tenisz oktatásról számolunk be. A napokban kétoldalas cikk jelent meg a Nemzeti Sportban Szávay Ágnesről, a korábbi kiváló teniszezőről, akinek legjobb helyezése a 13. volt a világranglistán. A most 28 esztendős egykori sportoló idestova öt év éve vonult vissza. Vajon mi van vele mostanában?

Nos, ideje nagy részét a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai sporttelepén tölti, a Szávay Ági Tenisz Klubban. Nemrégiben elvégezte a sportmenedzser szakot a TF-en, ő üzemelteti az egyetem Csörsz utcai teniszpályáit, csaknem száz gyerek jár a tenisziskolájába.

„Négy éve oktatok gyerekeket, most éppen azt fontolgatom, hogy versenyzőkkel is foglalkozzak-e. Még nem döntöttem el – mondta Szávay Ágnes. – Imádom ezt csinálni, még ha rengeteg energiát emészt is fel. Eleinte egyedül vittem a klubot, mindent én csináltam, a marketingtől kezdve a könyvelésig, semmi másra nem jutott időm. Most már vannak munkatársaim, de így sem vagyok időmilliomos, furcsa is lenne a sok szabadidő az életemben. Sajnos el vagyok tiltva a sportolástól. Profi éveimben annyira tönkrement a hátam, hogy még most is annak a következményeit nyögöm, időnként szó szerint. Semmit sem tudok mozogni, a tompa fájdalom sajnos állandó, illetve elég egy hirtelen mozdulat, és már belém is hasít a fájdalom. A derekam miatt kellett abbahagynom a teniszt, nem lett volna értelme a folytatásnak. Te jó ég, lassan öt éve, hogy visszavonultam…”

Szávay Ágnes gyerekeket oktat a TF-en

Ági egyebek mellett azt is elárulta a cikkben, hogy honnan jött a tenisziskola ötlete.

„Évekkel ezelőtt az egyik ismerősöm megkért, hogy játsszak vele, tanítsam teniszezni. Természetesen igent mondtam, de akkor még nem gondoltam volna, hogy ezt ilyen nagyban fogom csinálni. A teniszezőként szerzett tapasztalataimat összegezve nem biztos, hogy mindenkinek ajánlanám a profi életmódot, lebeszélni persze senkit sem szeretnék róla. Itt, a teniszsuliban az a lényeg, hogy a gyerekek megszeressék a teniszt, érezzék, hogy milyen nagyszerű sportág, boldogan jöjjenek edzésre és ugyanolyan boldogan induljanak haza a tréning után. Ez a legnagyobb öröm nekik is, nekem is. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy megtaláltam a számításaimat a civil életben, szeretek oktatni, vagy mint most nyáron is, tenisztáborokat szervezni itthon és külföldön egyaránt. Akárhogy is nézzük, a teniszre tettem fel az életemet, még most is meghatározza a mindennapjaimat. És ez így van jól.”

Tenisziskolájának híre egyre szélesebb körben ismert, mert a szülők biztosak lehetnek benne, hogy Áginál jó kezekben vannak a gyerekek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!