Felavattuk Dr. Nyerges Mihály emléktábláját
2014. január 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az immár évek óta a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék 65 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt tanszékvezetőjének emlékére megrendezett menedzserkonferencia záróeseményeként január 23-án emléktáblát avattunk a Tanszék bejáratánál. Az ünnepségen a Tanszék munkatársai, Nyerges Mihály gyermekei, Karunk dékánja, több jelenlegi és volt kolléga, valamint konferencia-résztvevő volt jelen.

Felavattuk Dr. Nyerges Mihály emléktábláját

Az emléktábla állítására "A jó életminőségért" Alapítvány és a Sportmenedzsment Tanszék kezdeményezésére került sor, megvalósításához pedig több egyéni adakozó is hozzájárult.

A Tanszék elhelyezkedése – lévén egy keskeny folyosó végén található –, nem bizonyult megfelelőnek az egész esemény lebonyolítására, így a laudációra még a konferencia helyszínén, a Hepp Ferenc teremben került sor.

Ennek keretén belül Dr. Nemes András, a Tanszék sportjoggal foglalkozó docense először Nyerges Mihály sportbeli pályafutását méltatta (válogatott tízpróbázó atléta volt), majd közéleti munkásságát dicsérte (a TF dékánja, a Magyar Atlétika Szövetség főtitkára, a Magyar Olimpiai Bizottsági tagja volt). Ezt követően szakmai pályaívéről emlékezett meg kiemelve, hogy több hazai és nemzetközi menedzserszervezet tagja volt. Külön kiemelte legfőbb érdemét: a sportmenedzser szak és a Tanszék megalapítását, amelynek 15 éven keresztül volt vezetője. Emberi tulajdonságainak méltatásához a fia, Nyerges Attila által írt könyvet hívta segítségül, amelyben - többek között - erős jelleméről, emberségéről, bátorságáról, igazságérzetéről olvashatunk.

Ezt követően vonultunk fel a Tanszékhez, ahol a tábla leleplezése is megtörtént, leánya, Nyerges Andrea segítségével. Gyermekei hálás szívvel és könnyes szemmel köszönték meg, hogy ilyen szépen őrzik édesapjuk emlékét. Megható pillanatok voltak...

Mától e fekete gránittábla és azon a szöveg feletti portré emlékeztet minket Nyerges Mihályra.

szöveg és fotó: Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!