Átvette megbízó levelét a TF rektora
2015. január 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 9-én, kora délután került sor az eseményre a köztársasági elnöki rezidencián, a budai várban elhelyezkedő Sándor palotában.

Átvette megbízó levelét a TF rektora

A kialakult szokás szerint Mocsai Lajost elkísérte családja (felesége, gyermekei és unokái). Az ünnepélyes aktuson az oktatással foglalkozó állami szerv, az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről jelen volt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Bódis József, a Rektori Konferencia elnöke, a Pécsi Egyetem rektora, valamint Sándorné Kriszt Éva, a Rektori Konferencia társelnöke, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

Átvette megbízó levelét a TF rektora

Az egész különválást és rektorválasztást lezáró végső, ünnepi eseményt a TF részéről jelenlétével tisztelte meg Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, Genzwein Ferenc, a TF kancellárja, Krizbay-Hangel Katalin, a TF leendő stratégiai igazgatója, Tóth Miklós, a TF korábbi dékánja és Varga Dániel, a rektor személyi titkára.

Áder János köztársasági elnök a Himnusz hangjaira nyújtotta át a kinevezést.

Ezzel az emelkedett hangulatú eseménnyel zárult le az a folyamat, amely még a nyáron, a TF önállóvá válásával kezdődött, majd a rektori pályázat kiírásával, a jelöltek pályázatának elbírálásával és a Kari Tanács szavazásával folytatódott. December 17-től él Mocsai Lajos rektori megbízatása, csak a köztársasági elnök úr halaszthatatlan külföldi útjai és egyéb elfoglaltsága miatt került most sor ezen ünnepélyes alkalomra, a megbízó levél átadására. Ezzel vált teljessé a kinevezési folyamat.

Áder János köztársasági elnök sok sikert kívánt az ismét önállóvá vált Testnevelési Egyetemnek és a frissen kinevezett rektornak, támogatásáról biztosította őket és elmondta, bízik abban, hogy az önállósággal együtt járó új szerkezeti felépítés és tartalmi megújulás meghozza a hozzá fűzött reményeket.

Mindannyian reméljük, hogy így lesz!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!