Nagy érdeklődés övezi a LEN úszókonferenciáját
2011. április 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

LEN 1st Learn to Swim Seminar (poster)A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az első LEN Learn to Swim (Tanulj úszni) elnevezésű nemzetközi szeminárium szombati nyitónapja. Az Európai Úszó Liga (LEN), a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara - közhasználatú elnevezéssel a TF -, s a Magyar Úszó Szövetség szervezte telt házas eseményen 350-en vettek részt, s a rendezők számára kellemes meglepetésként 23 országból érkeztek érdeklődők a budapesti konferenciára. A szemináriumnak sporttörténeti jelentősége is van, hiszen a LEN úszásoktatói konferenciát még soha sehol nem rendezett.

A szombati előadásokon ott volt többek között Kiss László, a felnőtt úszóválogatott szövetségi kapitánya, továbbá Güttler Károly, az ifik szövetségi kapitánya, s egy másik korábbi olimpiai ezüstérmes úszó, Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) főtitkára is. A rendezvény - egyik meghirdetett céljaként - a magyar szakemberek éves továbbképzését is szolgálja.

Az első napon a három magyar - az egyformán a TF úszás tanszékét képviselő Sós Csaba, Tóth Ákos és Egressy János - mellett dán, holland, szlovén, amerikai és angol előadók is szerepeltek a programban.

A vasárnap záruló esemény fővédnöke Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, védnöke Tihanyi József, a TF dékánja, az olimpiai aranyérmes Kovács Ágnes, a tanintézmény Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóságának tagja és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

forrás: mti.hu

A szemináriumon elhangzott előadások:

Képek a rendezvényről

[nggallery id=103]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!