Vívókiválóságok támogatása a TF-en – már javában tart a vívóedzők intenzív programja
2024. március 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 29. és április 19. között a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF) zajlik a nemzetközi intenzív edzőprogram, amelynek keretében külföldi hallgatók, leendő vívóedzők tökéletesíthetik tudásukat.

A FIE Fencing Intensive International Coaching Program – amelynek célja külföldi vívóedzők készségeinek és tudásának tökéletesítése – most folyó kurzusára, kard fegyvernemben, a világ minden részéből érkeztek jelentkezők: Kanadából, Kuvaitból, Iránból, Norvégiából, Hollandiából, Szaúd-Arábiából, Walesből, Brazíliából és Jordániából.

Az intenzív program alapja egy gondosan összeállított tananyag, amely évente frissül a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) által meghatározott szabványoknak megfelelően. A hallgatók betekintést nyernek tudásuk fejlesztése szempontjából nélkülözhetetlen témákba. A tantárgyak között szerepel a sportpedagógia, a sportpszichológia, az edzésmódszertan, a biomechanika és a sportfiziológia.

Vívókiválóságok támogatása a TF en már javában tart a vívóedzők intenzív programja 1

Az egyetem hosszú ideje működik együtt a Nemzetközi Vívószövetséggel, és több mint egy évtizede az élmezőnyben szerepel a vívásoktatás terén. Szabó András, a TF Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársa büszkén újságolta, hogy évente háromszor is Budapesten rendezhetik meg a FIE-tanfolyamokat, ezzel is hangsúlyozzák az egyetem elkötelezettségét az oktatás nemzetköziesítése iránt.

”A mélyreható ismeretek nemcsak a hallgatóknak nyújtanak előnyt, hanem az egyetem nemzetközi színvonalát is emelik. A kilenc országból érkezett, nemzetközileg is elismert edzők jelenléte garantálja programunk erejét és a világszínvonalú oktatást. Egy fegyverspecifikus kurzus tekintetében a jelen hallgatói létszám meghaladja a tipikus FIE hallgatói létszámot, ami pozitív visszacsatolást ad a vívásoktatás kiemelkedő oktatásának előmozdítása mellett."

Ahogy a kardvívóközösség továbbra globálisan fejlődik, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is kitart küldetése mellett, hogy támogassa az ígéretes edzőket a nemzetközi porondon, felruházva őket azzal a tudással, amely a kiváló eredmények eléréséhez szükséges. Az FIE Fencing Intensive International Coach Programmal a TF továbbra is úttörő szerepet vállal az innovációban és a kiválóságok képzése terén.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!