Az olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron mestere, Decsi András látogat a TF-re
2023. november 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar férfi kardválogatott vezetőedzője november 21-én, kedden délután fél négykor tart előadást a „Sikeres edzői életpályamodell” című sorozat soros állomásán.

Ez év szeptemberében „Sikeres edzői életpályamodell” címmel új, szabadon választható tantárgy indult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF).

A kurzus során – amelyen hazai edzőnagyságok és edzőlegendák tartanak előadást – terítékre kerül a tehetséggondozás, az ehhez kapcsolódó módszertani tudás és eszközök, valamint a személyiségfejlesztés legfontosabb kérdései.

November 21-én, kedden 15.30 órakor Decsi András vívómesteredző „Az edző mesterség – az alapoktól a sikerig” című előadását hallgathatják meg az érdeklődők a TF Athén termében. Ebben érdekes részleteket tudhatunk meg többek között a mentális és érzelmi támogatásról, a kommunikációról és a kapcsolattartásról, valamint a filozófiai alapelvekről.

A korábbi vívó – aki mesteredzői cím tulajdonosa is – 2015 nyarán Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok hívására családjával hazaköltözött Magyarországra, és 2017 óta dolgozik vezetőedzőként a magyar férfi kardválogatott élén. Kétezer-tizenhatban és 2021-ben olimpiai bajnoki címre vezette Szilágyi Áront.

A keze alatt Szatmári András 2017-ben egyéni világbajnoki aranyat nyert, ezenkívül irányításával a csapat 2018-ban és 2022-ben is első lett az Európa-bajnokságon. A 2016-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett 46 éves szakember idei legemlékezetesebb sikere, hogy júliusban a magyar férfi kardcsapat világbajnoki címmel tért haza Milánóból.

A mesteredző előadására az alábbi linken kell regisztrálnunk, kivéve azokat a TF-es hallgatókat, akik választható tárgyként kísérik figyelemmel az előadássorozatot.

2023. november 21., kedd, Decsi András (vívás) >>>

Fotó: Decsi András / Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!