A világ 300 legjobb junior versenyzője a TE-n
2019. november 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Rekordlétszámú magyar válogatott várja a november 22. és 24. között a Testnevelési Egyetemen látható junior testépítő és fitnesz-világbajnokságot. A hazai szövetség elnöke szerint több magyar versenyző is jó eséllyel pályázik az éremre.

A szervezőbizottság információi szerint több mint 40 ország legjobbjai vesznek részt a világbajnokságon. Ebben a sportágban a junior korosztály eseményein a 16 és 23 évesek indulnak, így egyes kategóriákban csaknem felnőtt versenyzőket láthat a közönség a Testnevelési Egyetemen. A junior világbajnokságot korábban a masters korosztállyal együtt szervezték, a mostani lesz a második, külön a junioroknak megrendezett világbajnokság. Az elsőre 2018-ban Equador fővárosában, Quitóban került sor. Az ottani indulókhoz képest több mint a duplájára emelkedik a versenyzői létszám hazánkban.

A rendezői feladatokat a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség látja el. Az előzetes nevezések szerint több mint 300 fiatal versenyző mutatkozhat be a magyar fővárosban, miközben hazánkat közel 40 sportoló képviseli a vb-n. 

A világ 300 legjobb junior versenyzője a TE-n (világbajnokság)

A Testnevelési Egyetem örömmel működik közre a rendezésben, mivel az idei évtől a szakedzőképzés is megkezdődött az intézményben. Ezzel a rendezvénnyel a TE szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít nemcsak a szakedzőknek, hanem a tanári és sport- és rekreációszervezés hallgatóknak egyaránt.

„A 16-23 éveseknél korábban még soha nem indult olyan nagy nemzeti csapat világbajnokságon, mint most. Összesen 40 sportolónk áll színpadra. A magyar indulók 15-20 százalékát döntőbe várom, és főleg fitnesz vonalon több érmet is remélek. Nagyon örülnék annak, ha a nemzetek versenyében a 6. hely körül zárnánk – nyilatkozta Huber István a hazai szövetség elnöke a magyar esélyekről. – Az elmúlt években komoly utánpótlás programot indítottunk, ennek részben hozadéka a vb-n induló nemzeti csapat, amellyel az az elsődleges célunk, hogy példaképek legyenek a még fiatalabbak számára” – tette hozzá az elnök.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!