Hírek

Elhunyt a TE hallgatója, a válogatott birkózó, Tóth Bendegúz

Szabadtéri edzésen rosszul lett Tóth Bendegúz, az ESMTK 22 esztendős, U23-as Eb-ezüstérmes válogatott birkózója, s hiába próbálták újraéleszteni, már nem sikerült megmenteni az életét. A kiemelkedő képességű fiatal a TE osztatlan tanárképzésének negyedéves, nappali tagozatos hallgatója volt. 

A 22 éves válogatott sportoló, az ESMTK versenyzője szabadtéri edzés közben lett rosszul. Birkózótársai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, ezt folytatták a kiérkező mentőegységek, majd a Honvédkórházba szállították, ahol hiába küzdöttek összesen mintegy másfél órán át az életéért. Halálának okát az orvosszakértői vizsgálat után lehet megtudni.

Elhunyt a TE hallgatója, a válogatott birkózó Tóth Bendegúz

Tóth Bendegúzt a Testnevelési Egyetem és a magyar birkózótársadalom is gyászolja (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Tóth Bendegúz a magyar szabadfogású birkózás nagy ígéreteként 2014-ben kadét Eb-ezüstöt, 2017-ben U23-as Eb-ezüstöt, 2018-ban mindkét fogásnemben egyetemi vb-ezüstöt szerzett, s a felnőttválogatottba is bekerült, részt vett a tavalyi világ- és idei Európa-bajnokságon.

Szomorú, de említést érdemlő egybeesés, hogy a fiatal birkózó, aki intézményünk hallgatója, április 30-án részt vett a TE koronavírus-szűrésén.

Tóth Bendegúzt a Magyar Birkózó Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A Testnevelési Egyetem közössége ma, tehát június 5-én pénteken délután 18 órakor a TE-kertben, a K-épület alatti szökőkútnál gyertyagyújtással búcsúzik Tóth Bendegúztól. 

Forrás: Nemzeti Sport, TE 

TE,Testevelési Egyetem,birkózás,gyász,Tóth Bendegúz