Kemény Dénes vízilabdaedző-ikon lesz a TF vendége
2023. október 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző, dr. Kemény Dénes előadását hallgathatjuk meg a „Sikeres edzői életpályamodell” című előadássorozat következő, keddi állomásán a TF-en.

Mint ismert, szeptemberben „Sikeres edzői életpályamodell” címmel új, szabadon választható tantárgy indult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF).

A kurzus során – amelyen hazai edzőnagyságok és legendák tartanak előadást – terítékre kerül a tehetséggondozás, az ehhez kapcsolódó módszertani tudás és eszközök, valamint a személyiségfejlesztés legfontosabb kérdései.

Ennek keretében október 10-én 15.30 órakor minden bizonnyal sokan ellátogatnak majd a TF Athén termébe, ahol dr. Kemény Dénes tart előadást a sikeres edzővé válás kritériumairól.

A 17-szeres felnőttválogatott Kemény Dénes játékosként itthon a BVSC-ben, a Budapesti Spartacusban, a Tatabányai Bányászban és az FTC-ben is megfordult, idegenlégiósként az ausztrál Footscray Melbourne és a Como együttesében bizonyított.

1990-ben a TF-en szerzett vízilabdaedzői, majd 1998-ban vízilabda-mesteredzői oklevelet. 1997-től 2012-ig a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett. Ez idő alatt a sportág történetének egyik legeredményesebb szövetségi kapitányává vált: a felnőtt férfiválogatottal zsinórban háromszor nyert olimpiát (2000, 2004 és 2008).

Kemény Dénes egyébként a múlt heti VI. Sport és Innovációs Konferencia keretében járt és tartott előadást egyetemünkön „Innováció az edzői munkában” címmel.

A mesteredző előadására az alábbi linken kell regisztrálnunk, kivéve azokat a TF-es hallgatókat, akik választható tárgyként választották az előadássorozatot.

2023. október 10. 15.30, Athén terem, dr. Kemény Dénes >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!