Rátgéber László a TF-en
2023. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A pécsi sikertréner „A sportág hagyományai legyőzik az új edzéstechnológiákat?!” címmel tart előadást ma a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

„Sikeres edzői életpályamodell” címmel új, szabadon választható tantárgy indult szeptember elején a TF-en. A programot – amelynek házigazdája prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök – a Magyar Edzők Társaságával közösen szervezi intézményünk. 

Ebben a félévben a legsikeresebb magyar edzőktől tanulhatnak, akik felveszik a „Sikeres edzői életpályamodell” című szabadon választható tárgyat.  A kurzus során terítékre kerül a tehetséggondozás, az ehhez kapcsolódó módszertani tudás és eszközök, valamint a személyiségfejlesztés legfontosabb kérdései.

A kurzus keretében szeptember 26-én, kedden 15.30-tól újabb nagy név érkezik egyetemünkre, ugyanis dr. habil. Rátgéber László kilencszeres magyar bajnok mesteredző tart előadást „A sportág hagyományai legyőzik az új edzéstechnológiákat?!” címmel a TF Athén termében.

Többek között annak kérdését járja körbe, vajon a tudomány szupersportolókat hoz-e létre, és felismerhetetlenné teszi-e a sportot az előző generációk számára, illtve az edzői társadalom kellően alkalmas-e az új tudáshalmaz felhasználására.

Rátgéber László mindmáig az egyetlen kosárlabdatréner, aki magyar női és férfi szövetségi kapitányként is dolgozott. A pécsi sikeredző 1993-tól 2008-ig ült a PVSK női csapatának kispadján, a bajnoki címek mellett ugyancsak kilenc kupaaranyat nyert, és kétszer lett bronzérmes az Euroligában. Sőt 2009-ben az orosz Szpartakkal Euroliga-győzelmet is ünnepelhetett.

A rendkívül sokoldalú szakember jelenleg többek között a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ vezetője, a TF Sportjáték Tanszékének egyetemi docense, a PTE ETK, Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet, Edzéstudományi Tanszékének a tanszékvezetője, valamint a Dr. Hepp Ferenc Rehabilitációs és Regenerációs Központ vezetője.

A 12 héten át tartó program során terítékre kerül a tehetséggondozás, az ehhez kapcsolódó módszertani tudás és eszközök, valamint a személyiségfejlesztés legfontosabb kérdései. Az előadásokat keddenként 15.30 órától hallgathatjuk meg az Athén teremben, s aki esetleg nem tud jelen lenni az eseményen, később felvételről visszanézheti.

Fotó: nso.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!