A TF-en végzett birkózók és Németh Endre szerepelt a Sport Tv „Mai helyzet” című adásában
2023. július 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Két friss diplomás TF-hallgató, korábbi sikeres birkózó, Módos Péter és Bácsi Péter, valamint a TF Küzdőport Tanszékének vezetője, dr. Németh Endre volt nemrég a Sport Tv vendége.

Sportolók, akik szeretnek tanulni. Bármennyire is nehéz elhinni, de sokan vannak ilyenek. Jelentős részük szerencsére a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet választja, ahol színvonalas képzések várják őket.

Így tett két korábbi sikeres hazai birkózó, az olimpiai bronzérmes Módos Péter, birkózók szövetségi kapitánya, valamint a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter, a hazai szövetség szakmai igazgatója is. Mindketten elvégezték a TF MSc birkózó szakedzőképzését, és július 8-án kapták kézhez diplomájukat.

Velük, illetve tanárukkal, dr. Németh Endrével, a TF Küzdőport Tanszékének vezetőjével beszélgetett Fazekas Erzsébet a tanulás és az önképzés fontosságáról a Sport Tv „Mai helyzet” című adásában.

A két remek sportoló és szakember sok minden más mellett felidézi, milyen érzés volt felnőtt fejjel beülni az iskolapadba, mi mindent tanultak, miképp tudják hasznosítani a TF-en szerzett tudásukat, továbbá, hogy tanulmányaik miként változtatták meg gondolkodásukat a sportágról. Németh Endre elsősorban arra világít rá, hogy versenysportolóknak – nemcsak a birkózóknak – a sportkarrierjük befejeztével miért is érdemes a tanulást választaniuk.

Fotó: Sport Tv

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!