Jelentős TF-es képviselet a nyári egyetemi világjátékokon
2023. július 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelen állás szerint csaknem húsz hallgató képviselheti a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet a közelgő nyári Universiadén Kínában.

Világszínvonalú létesítményekben rendezik meg a július 28. és augusztus 8. között Csengtuban az Universiadét. A 16 millió lakosú kínai városban 45 helyszínen zajlanak majd a versenyek, s ezekből 13-at külön a nyári egyetemi világjátékokra építtettek.

Noha a végleges nevezési listák még nincsenek meg, jelen állás szerint hét sportágban összesen 19 hallgató képviselheti a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet a rangos sporteseményen. Kosárlabdában Bernáth Réka, Boros Berta, Kenyeres Anett, Király Andrea és Mányoki Réka, evezésben Preil Vivien, Furkó Kálmán, Gerei Tamás, Kerekes Krisztián és Szabó Márton, vívásban Kardos Edina, Horváth Gergő és Rabb Krisztián, vízilabdában Ekler Bendegúz és Vigvári Vendel, atlétikában Eszenyi Napsugár és Czeller Gábor, cselgáncsban Havasi Bálint, úszásban pedig a TF-en 2022 legjobb női sportolójának megválasztott Ollé Mónika.

A női kosárlabdázók csapatát Magyar Bianka, a TFSE-MTK női élvonalbeli együttesétől az idén távozó sikeredző irányítja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!