Befejeződtek a Nemzetközi Napok a TF-en
2023. április 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem adott otthont a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) szervezte Nemzetközi Napoknak (IDIH 2023), amelyet április 25. és 27. között rendeztek.

Az IDIH 2023 során neves külföldi egyetemek képviselőivel és előadóival találkozhattunk. A TF nemzetközi partnerhálózatának bővítése jegyében tartott eseményen hazai és nemzetközi szakértők előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken engedtek betekintést munkájukba, illetve megvitatták a nemzetközi együttműködés és projektek lehetőségeit.

Az IDIH 2023-on a TF több partnerintézménye is részt vett, közöttük a Szerbiai Sport- és Sportorvosi Intézet, a belgrádi Tesla Egyetem, a Tiranai Sportegyetem, az egyesült államokbeli Új-mexikói és a Utah Állami Egyetem, valamint a francia ILEPS sporttudományi egyetem.

A felsőoktatási intézmények küldöttjein kívül ellátogatott intézményünkbe Fülöp-szigetek magyarországi nagykövete, Frank R. Cimafranca, a Sino-Európai Intézet elnöke, Anny Gao, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Osztálya képviseletében Baranyai Krisztián.

A vidám hangulatban telt keddi nyitónapon több partnertalálkozót tartottak, kora délután pedig az egyetem rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás fogadta a külföldi egyetemek delegáltjait – erről itt számoltunk be.

Az IDIH 2023 szerdán változatos és izgalmas programokkal folytatódott. Ezen a napon mutatkoztak be a partneregyetemek, továbbá több érdekes workshopot is tartottak. A rendezvény egyik színes betétprogramjaként élvezhettük a Rekreációs Világszövetség (World Leasure Organization, WLO) ifjúsági nagyköveteinek találkozóját, amelynek a TF Rekreáció Tanszéke, illetve dr. Bánhidi Miklós volt a házigazdája.  

Az utolsó napon a prezentációk és a kerekasztal-beszélgetések kerültek előtérbe. A résztvevők olyan érdekes témákat vitattak meg, mint az interkulturális oktatás, illetve tanóra, az oktatói és alkalmazotti mobilitás értékei, a modern tanítási eszközök és módszerek használata a felsőoktatásban, valamint a nemzetköziesítés kihívásai.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!