Vacsorával kedveskedtünk a nemzetközi edzőképzés résztvevőinek
2023. április 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vendéglátásból ötösre vizsgáztak a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársai, akik az április 3-án kezdődött Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam tavaszi kurzusán részt vevő külföldi diákokat ünnepi vacsora keretében köszöntötték a TF éttermében.

Mint arról korábban beszámoltunk, április 3-án elindult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamának tavaszi kurzusa, amelyen 15 külföldi hallgató igyekszik elsajátítani a szakma csínját-bínját. A nemrég csitult világjárvány és az utóbbi időben drasztikusan emelkedő árak ellenére a program immáron több mint 30 éve működik sikeresen az Olympic Solidarity támogatásával.

Vacsorával kedveskedtünk a nemzetközi edzőképzés résztvevőinek 2

A következő jó néhány hétben a szerencsés kiválasztottak – akik 50 ország nemzeti olimpiai bizottságának ajánlásával érkeztek hozzánk – egyetemünk, azon belül is a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) vendégszeretetét élvezhetik.

A programsorozat első állomásaként a TF vezetősége, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) munkatársai és a képzésben részt vevő oktatók köszöntővacsorán fogadták a külföldi hallgatókat.

A diákok között hamar felismertük a háromszoros olimpikon, kétszeres Pánamerikai Játékok-győztes brazil cselgáncsozót, Maria Portelát. A sors úgy hozta, hogy a TF Küzdősportok Tanszékét vezető és az eseményen megjelent dr. Németh Endre – aki több alkalommal is a Sport Tv szakértőjeként kommentálta a brazil sportolónő teljesítményét – a katedrán oszthatja majd meg tudását Mariával.

Az eseményen megjelenteket először Szabó András, az NKI munkatársa köszöntötte – őt hamar hagyományos kazah népviseletbe öltöztették a hallgatók –, majd dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes tartott rövid beszédet.

Vacsorával kedveskedtünk a nemzetközi edzőképzés résztvevőinek 3

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezen az eseményen köszönthetlek benneteket. Rendkívül örülünk, hogy itt vagytok, mert már régóta vártuk, hogy megtarthassuk ezt a kurzust. Remélem, itt nálunk megtaláljátok, amiért jöttetek. Budapest az ország középpontja, egyetemünk pedig a városé. Nemcsak az intézmény elhelyezkedése különleges, hanem az itt felhalmozott tudás is, amelyet szeretnénk megosztani veletek.”

Ezután dr. habil Kádár Judit, az NKI vezetője szólt a láthatóan vidám egybegyűltekhez.

„Remélem, már mindenki túlesett a kezdeti nehézségeken, és felszabadultan, energiával megtelve vág neki a képzésnek. Elsőként az egyetem rektora, a képzésben részt vevő tanárok, edzők és sportszakemberek nevében kellemes és hasznos időtöltést kívánok mindenkinek. Abban biztos vagyok, hogy kellemes lesz, ám hogy hasznos is lesz-e, leginkább tőletek függ. Annyit már most kijelenthetek, hogy az oktatói gárda mindenben támogatni fog benneteket – legyen szó a közösség vagy az egyén megsegítéséről. Arra kérlek benneteket, használjátok ki ezt a remek lehetőséget, és bővítsétek kapcsolathálótokat, továbbá gyűjtsetek minél több sportszakmai tapasztalatot.”

A beszédek után a külföldi hallgatók ajándékokkal kedveskedtek vendéglátóiknak, majd következett a háromfogásos, hagyományos magyar vacsora.    

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!