Elsősorban a küzdelemről szólt az EEJ ötödik versenynapja
2022. július 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Lódzban zajló 6. Európai Egyetemi Játékok (EEJ) ötödik versenynapján négy sportágban, 3x3 kosárlabdában, teniszben, futsalban és röplabdában szurkolhattunk TF-es kiválóságainknak. Ezúttal kevesebb babér termett számunkra, de így sem szomorkodhatunk, hiszen mindenki nagyot küzdött, és kitett magáért.

Elsősorban a küzdelemről szólt az EEJ ötödik napja

3x3-as női kosarasaink magyar ellenfél, a Miskolci Egyetem ellen léptek pályára. Kováts Gabriella tanítványai szép játékkal 21–15-re nyertek, így jöhetett a Göttingen elleni összecsapás a 9. helyért. Utóbbi találkozón a németek bizonyultak jobbnak, akik végig ellenőrzésük alatt tartották a játékot, és 17–14-re nyertek. Lányainknak így a 10.hely jutott. Férficsapatunk a 18. helyen fejezte be a küzdelmeket. Legnagyobb örömünkre Király Zalán Fair Play-díjat kapott, amihez szívből gratulálunk!

Női röpiseink egy nap pihenő után léptek pályára a középdöntőben. A cseh Masaryk Egyetemmel szemben – egy szettet leszámítva – nem sikerült felvenniük a ritmust, azonban több bíztató jelet is felfedezhettünk játékukban, ami reménykeltő lehet a mai Babes-Bolyai Egyetem elleni mérkőzés előtt.

Futsalos lányaink is egy nap pihenő után léptek pályára lengyel ellenfél ellen. A sárga lapokkal teletűzdelt mérkőzésen csupán egyetlen gól esett, és azt is sajnos az ellenfél szerezte. A lányoknak ma a norvégok ellen lesz esélyük javítani.

Női és férfi teniszezőink is pályára léptek szerdán. A lányok csaknem két nap pihenő után ragadtak ütőt a Poznani Egyetem ellen, és 2:1-re elvesztették a párharcot. Csütörtökön portugál ellenfél ellen javíthatnak. A fiúk az izraeli Ben-Gurion Egyetem ellen vívtak szoros mérkőzést, ám ezen a napon mi voltunk a jobbak, és hátrányból felállva 2:1-re megnyerték az összecsapást. Csütörtökön a Nottinghami Egyetem lesz az ellenfelük.

forrás: TFSE | fotó: EUSA

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!