TF-es irányítással bajnok lett az FTC U17-es futballcsapata
2022. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Ferencváros nyerte meg a magyar labdarúgó-bajnokságot az U17-es korosztályban, és a sikerből a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is jócskán kivette a részét. A csapat két edzője, a korábbi hatszoros válogatott, egykoron az Újpestben is futballozó Korolovszky Gábor, a TF MSc képzésének hallgatója, valamint ifjabb dr. Tóth János, a Labdarúgó Csoport oktatója.

TF-es irányítással bajnok lett az FTC U17-es futballcsapata

A FTC fiataljai listavezetőként várták a bajnokság utolsó fordulóját, amelyben a tőlük egy ponttal lemaradó, második helyezett Honvéddal csaptak össze. A Népligetben csaknem 200 néző előtt megrendezett mérkőzésen a döntetlen is elég lett volna a zöld-fehéreknek a trófea elhódításához, a szünetben azonban a Honvéd vezetett, s került ezáltal közelebb az aranyéremhez. Az első játékrészben a hazaiaknak is volt nagy helyzetük, továbbá egy jogosnak tetsző tizenegyes elmaradása miatt háborogtak.

TF-es irányítással bajnok lett az FTC U17-es futballcsapata

Ennél is nagyobb gond volt nekik a második játékrészben kapott újabb gól, úgy tűnt, innen már nincs visszaút. Pedig volt: az edzőpáros változtatott a taktikán, pályára küldött két fiatalabb korosztályos futballistát, aminek meg is lett az eredménye. Az FTC szépített, majd U16-os játékosa révén egyenlített, s ekkor már a Fradi volt nyeregben. A mérkőzés utolsó tíz percében többször is veszélyeztette a Ferencváros kapuját a Honvéd, újabb gól azonban már nem született, így Korolovszky Gábor és ifjabb Tóth János együttese a tabella első helyén végezve megnyerte a bajnokságot.

Fotó: fradi.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!