Női mentorprogram a Testnevelési Egyetem támogatásával
2021. november 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Edzők Társasága és a Sport Tv szakmai partnerségében Mihók Ildikó, Egyetemünk alumnija mentorálási programot szervezett női sportolóknak, edzőknek és sportszakembereknek.

Női mentorprogram a Testnevelési Egyetem

Ennek elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők hatékony segítséget kapjanak a kommunikációs, vezetői, és személyes márkaépítési képességek és készségek fejlesztéséhez, amelyek elengedhetetlenek a későbbi (sport)vezetői munkához.

A program a vírushelyzet miatt hibrid megoldásban, azaz online és kontakt formában valósult meg. Az online napokon reggeltől estig professzionális női vezetők és szakemberek adtak elő a 12 mentoráltnak – közöttük hat TE-hallgatónak – többek között HR, PR, business coaching, lifecoaching, médiaismeretek és sportjog témakörben. Ezenkívül a program támogatója, a Google elhozta az "I'm remarkable" workshopját. A személyes találkozások során a 12 mentorált fél napot tölthetett saját mentorával, akik 12 cég felsővezetőiből, illetve cégtulajdonosokból kerültek ki.

A Testnevelési Egyetem a médiatréning elméleti és gyakorlati oktatásának adott otthont, majd a program zárásaként sor került egy kerekasztal beszélgetésre, amelyen olyan vendégek beszéltek saját karrierútjukról, akik a FORBES "Legbefolyásosabb nők Magyarországon 2021" listáján szerepelnek.

A program szervezésében a TE részéről dr. habil. Gál Andrea, a Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszék vezetője, valamint az előadóként is szerepet vállaló dr. Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetség alelnöke, TE Sportmédia szakirányú továbbképzésének oktatója működött közre.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!