Új szintre emelkedett osztrák-magyar egyetemi kapcsolat
2017. szeptember 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A nyári ausztriai találkozót követően 2017. szeptember 20-án a Testnevelési Egyetem képviselői Budapesten fogadta az eisenstadti Pädagogische Hochschule négyfős delegációját (Mag. Sabine Weisz, rektor, Mag. Inge Strobl-Zuchtriegl, rektor-helyettes, Mag. Dr. Gundl Rauter, az Oktatási és Szakmai Gyakorlati Intézet vezetője, Mag. Rosemarie Lehner, az Általános Iskolai Fejlesztési Intézet vezetője).

Új szintre emelkedett osztrák magyar egyetemi kapcsolat (Mocsai Lajos)

Dr. Mocsai Lajos rektor és az osztrák főiskola szeptemberben kinevezett rektorasszonya, Mag. Sabine Weisz a megbeszélés zárásaként egy szándéknyilatkozatot írt alá, mely a két intézmény jövőbeli együttműködését készíti elő. A találkozón részt vett továbbá Bóta Zsolt, a bécsi Magyar Nagykövetség első beosztottja, aki nagykövet úr teljes támogatásáról biztosította az intézményvezetőket. A konzultációt személyes részvételével Dr. Genzwein Ferenc kancellár, Othmar Michl, a Testnevelési Egyetem Gazdasági Tanácsadó Testületének elnöke, valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Dr. Kádár Judit és a nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátor Rédli Andrea segítette.

A partnerintézmények egyeztették elképzeléseiket, részletesen vázolták lehetőségeiket mind oktatási mind pedig kutatási területeiken. A felek rövidtávú feladatként határoztak meg két olyan szakmai bizottság felállítását, melyek először külön, saját intézményi lehetőségeikre fókuszálva, majd együttes munkával meghatározzák a konkrét szakmai kooperáció területeit, megvalósításának részfeladatait.

Új szintre emelkedett osztrák magyar egyetemi kapcsolat (csoportkép)

Mag. Inge Strobl-Zuchtriegl rektor-helyettes asszony meghívta a Testnevelési Egyetem vezetőit, érdeklődőit a 2017 novemberében, a Pägagogische Hochschule által Eisenstadtban megszervezésre kerülő ”I-days” elnevezésű nemzetközi konferenciára. Ez az alkalom kiváló lehetőséget biztosít egy következő személyes, érdemi tárgyalásra és még magasabb szintre tudja emelni a két intézmény szakmai együttműködését.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!