Búcsú dr. Csomós Tamástól
2018. augusztus 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedden délután megtelt Gyöngyösön a Barátok temploma a Testnevelési Egyetem kancellárhelyettesének szívszorító búcsúztatásán. A család, a barátok, a korábbi játszótársak és kollégák mellett Gyöngyös városából sokan, valóban rengetegen vettek végső búcsút dr. Csomós Tamástól.

Az augusztus 1-jén nagyrédei otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Csomós Tamás búcsúztatására Gyöngyösön a Barátok templomában, hivatalos néven Sarlós Boldogasszony Ferences templom és kolostorban került sor.

Búcsú dr. Csomós Tamástól

A szertartáson a Testnevelési Egyetem teljes vezetése, a kancellárián dolgozó kollégák és számos oktató megjelent és többek között intézményünk rektora, Mocsai Lajos is búcsúbeszédet mondott a TE kancellárhelyettesének hamvai mellett állva. Nehéz szavak voltak ezek, hiszen Csomós Tamás családja és gyermekei ott ültek az első sorban. A TE rektora beszédében felhívta a figyelmet Csomós Tamás kiváló emberi és munkatársi tulajdonságaira, mindig tetten érhető vidámságára és egyetemünk nevében megígérte, hogy kancellárhelyettesünk családját, a gyerekek nagykorúságáig a TE kézzelfoghatóan segíteni fogja.

Búcsú dr. Csomós Tamástól

Csomós Tamás oktatói, vezetői és tudományos pályafutásának jelentős részét a gyöngyösi  Károly Róbert Főiskolán töltötte. Korábbi munkahelyének nevében Helgertné dr. Szabó Ilona rektor búcsúzott korábbi kollégájától. A rektorasszony kiemelte, hogy különösen nehéz Csomós Tamásról beszélnie, mert a 48. életévében elhunyt szakember korábban tanítványa, később munkatársa és jó kollégája volt. A gyöngyösi főiskola rektora elmondta: Csomós Tamásról mindenki tudta, sokan szeretik, tisztelik, de a gyász alatt egyértelműen kiderült, mennyi embert érint közvetlenül a TE kancellárhelyettesének halála és a vele történt tragédia.

Búcsú dr. Csomós Tamástól

Csomós Tamástól számos korábbi játszótárs, ismert labdarúgó és edző búcsúzott. A templomban kedden délután ott volt többek közt a korábbi szövetségi kapitány Csank János, vagy a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő is. A szertartás végére beborult, az eső is megérkezett, később szakadt.

Talán az égiek is siratták a fájóan fiatalon távozó kollégánkat. Ahogy mi is. 

Isten veled Tamás!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!