Nemzetközi Napok a Testnevelési Egyetemen
2019. március 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Eseményt rendez egyetemünk Nemzetközi Napok néven április 3-án és 4-én. Az első napon a Nemzetközi Partnernap, a másodikon pedig a Nemzetköziesítési Fórum kerül megrendezésre a TE-n.

„Április harmadika angol nyelvű partnernap lesz, amelyen elsősorban új vagy jövendőbeli nemzetközi partnerintézményeink képviselőit fogadjuk, s delegációnként tárgyalunk velük – mondta megkeresésünkre Dr. habil Kádár Judit, a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője. – Albániából, Marokkóból és Kolumbiából is érkeznek hozzánk.”

Intézményi képviselők, rektorok, valamint régi angol partnerünk, a Chichesteri Egyetem oktatói és a V4-es országok kutatói, továbbá több külképviselet delegáltjai is meglátogatják az egyetemet.

Nemzetközi Napok a Testnevelési Egyetemen

Másnap, április 4-én délelőtt főként az oktatók számára lesz két kerekasztal-beszélgetés, amelyeken az interkulturális és idegen nyelvű képzés helyzetéről, a szükséges képességekről lesz szó, valamint az oktatói és hallgatói mobilitás céljáról, növeléséről. Ezt követően a TE doktoranduszait pizza-ebédre lesznek hivatalosan hasonló témákkal, illetve globális tudományos és sportszférán belüli lehetőségek kerülnek terítékre. A szakmai nap zárásaként az előkészületben levő V4-es és Erasmus+ pályázatok írói áttekintik a teendőket.

„A második napon egyebek mellett az idegen nyelvű interkulturális oktatásról lesz szó, jelesül arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az oktatóknak, amikor idegen nyelven tartanak előadást – folytatta Kádár Judit. – Fókuszunkban lesz továbbá az oktatási mobilitás, a Testnevelési Egyetem láthatóságának megerősítése, valamint a nemzetközi stratégiai fejlesztések céltudatosabbá tétele. Kollégáim nevében is reményünket fejezzük ki, hogy minél több oktató teszi tiszteletét e rendezvényen.”

Úgyhogy ne feledjük: április 3-án és 4-én Nemzetközi Napok a Testnevelési Egyetemen!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!