Önkéntesek az öttusa vb-n
2019. augusztus 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 2. és 8. között Budapesten, a Kincsem Parkban és a Ludovika Campuson rendezik meg az öttusa-világbajnokságot. A vb-rendezés és -lebonyolítás egyik legfontosabb pillére az önkéntesek közreműködése, amiben a TF hallgatói minidg is élen jártak. Természetesen az öttusa-világbajnokságon is lesznek önkéntesek – ennek kapcsán beszélgettünk Perényi Szilviával, intézményünk sportmenedzsment tanszékének docensével. 

Több világversenyhez hasonlóan az Öttusa-világbajnokságon is közreműködhetnek a TE-es hallgatók önkéntesként és koordinátorként. Az esemény újszerű lesz, miután a döntők során minden egy helyen, a Kincsem Parkban kerül megrendezésre - akár ez is lehetne az esemény mottója, minthogy mind az öt sportágban, ugyanabban az arénában versenyeznek majd a sportolók.  

„Folyamatban van az önkéntesek toborzása, jóval több mint százan lesznek velünk majd az öttusa-világbajnokságon, köztük természetesen számos TE-hallgató – mondta érdeklődésünkre Perényi Szilvia. – Ez a vb ráadásul nem csupán maga az esemény miatt lesz különleges, hanem rendezvényszervezési szempontból, a hallgatók a szakmai gyakorlatukat is elvégezhetik, továbbá rendkívül értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak.”

Öttusa világbajnokság: Mindent egy helyen

Feladat lesz bőven egy ekkora volumenű eseményen – vajon végére teljesen elfáradnak az önkéntesek?

„Akkor van jól összerakva és megszervezve egy rendezvény és azon belül az önkéntesség, ha el is fáradnak, de nem merülnek ki az önkéntesek – válaszolta Perényi Szilvia. – Viszont egy-egy viadal, annak légköre és lüktetése annyira magával ragadó, hogy az önkéntesek voltaképpen a saját lelkesedésüktől fáradnak el, de ez édes fáradtság.”

A tanárnő felhívta a figyelmet egy furcsa, de legalább annyira üdvözítő jelenségre az önkéntességgel kapcsolatban, jelesül arra, hogy ez valójában sokkal több az önkéntességnél.

Egy új hullám van kialakulóban, amely szabadidős tevékenységként tekint az önkéntességre, mintha közösségi program lenne, és ez nagyon jó. Baráti társaságok, szülők a gyerekeikkel, nyugdíjas matematikus, orvos vagy éppen a Heim Pál Kórház vezető gyógyszerésze is dolgozott már velünk.”

Akárhogy is nézzük, ez fantasztikus élmény!

Jelentkezni még lehet! >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!