Volt kolléganőnket búcsúztattuk
2019. augusztus 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szombat este a Pasaréti Ferences Plébánián tartott szentmisén és az utána tartott agapén búcsúztunk dr. Kunné László Kornéliától, Nellytől.

Nelly 1946. február 2-án született Kecskeméten.  Egyetemi tanulmányait – orosz-német tanári szakon – Szegeden végezte. Egy rövid ideig tanított az Iparművészeti Főiskolán, majd utána került egyetemünk (az akkori elődünk, a Testnevelési Főiskola) Nyelvi Lektorátusára, ahol – nyugdíjba vonulásáig - 37 évet töltött el. Először mind a két nyelvet oktatta, majd inkább csak a német általános, illetve 1995-től kezdve a német szaknyelvet. Emellett a Nemzetközi Edzőképzésen, a NET-en magyar nyelvet is oktatott a hallgatóknak.

Dr. Kunné László Kornélia

Az agapén családtagjai, rokonai és barátai mellett egyetemünk kis csapata (Prof. Dr. Hamar Pál rektorhelyettes, Prof. Dr. Pavlik Gábor és Nemerkény Krisztina, valamint korábbi TF-es nyelvtanár kollégák) vett részt. Mivel temetésére szűk családi körben kerül sor, Nelly mosolygós képe előtt helyeztük el a virágainkat és gyújthattunk mécsest emlékére. Az egyetem nevében a Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság elnöke, a Sportszaknyelvi Lektorátus korábbi vezetője, Nemerkényi Krisztina tanárnő búcsúztatta, illetve Pavlik Gábor tanár úr elevenített fel emlékeket Nellyvel kapcsolatban.

Fájdalmas a búcsú, de akárhányszor Nellyre gondolunk, mindenkinek a mosolygós arca jut először eszébe, ami tompítja fájdalmunkat.

Nyugodj békében!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!