Enduro: szép volt, fiúk!
2019. október 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bár még csak szárnyait bontogatja és mint új sportág van kiforróban hazánkban, remek eredményeket értek el az enduro-világbajnokságon csapatban a magyar küldöttség tagjai.

 

Örömmel vesszük tudomásul, hogy a magyar élvonal tagjai között ebben a szakágban is szerepelnek két keréken guruló TE-hallgatók – az alábbiakban egyikük, Szatmári Kristóf beszámolója olvasható.

„A hétvégén az idény várhatóan utolsó extrém versenyét, a Mecsek Enduro 2019-et a Pécshez közeli Hosszúhetényben rendezték meg. A kétnapos viadal keretei között szombati pályabejárás, gyakorlás, időmérő futam és vasárnap egy szuper hangulatú verseny szerepelt A Testnevelési Egyetem képviseletében Gerencsér Ambrus és jómagam szerepeltünk. A verseny öt mért úgynevezett downhill technikás, lejtős szakaszból állt, amelyek rajtjához mindig egy-egy transzfer tekerés vezetett fel. Megkötés, hogy rajtidőre fel kell érni (ha késünk, súlyos extra másodpercekkel büntetik a végeredményben), majd a mért downhill szakaszon minél jobb időt menni – mondhatni, ez a lényeg. A verseny végén az öt szakasz ideje összeadódik és adja ki a versenyidőnket. Összesen harminckét kilométert teljesítettünk a pályán, csaknem ezerháromszáz méter szintemelkedéssel. Kemény menet volt, de élveztük! Ambrus először csak az éles futamon látta a pályát, ennek ellenére is a középmezőnyben végzett, én pedig a nyolcadik helyre tudtam betolni a szekeret a negyvenöt induló közül a kategóriában. A nap végén elégedettek voltunk, remek bringás élménnyel gazdagodva autóztunk haza.”

enduro

Ezúton is gratulálunk, szép volt, fiúk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!