Hírek

Angliai kapcsolatait is bővíti a Testnevelési Egyetem

A Testnevelési Egyetem képviseletében Dr. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, valamint Füstös Fanni nemzetközi kapcsolatok koordinátor a közelmúltban Angliában két egyetemen, a Liverpool John Moores University-n (LJMU), valamint a London Metropolitan Egyetemen (LMU) tett látogatást.

A TE képviselőit a Londoni Magyar Nagykövetség képviseletében Takács-Carvalho Gábor Tudományos és technológiai attasé kisérte el a találkozókra.

Angliai kapcsolatait is bővíti a Testnevelési Egyetem

A látogatások célja a lehetséges sport- és egészségtudománnyal kapcsolatos szakmai együttműködések bővítése, továbbfejlesztése volt. A liverpooli felsőoktatási intézmény Sporttudományi Karának működésébe a TE küldöttségének első alkalommal volt lehetősége betekintést nyerni, így nem csupán személyes egyeztetések valósultak meg a nemzetközi intézményi képviselők között, de az egyetem laboratóriumait és tudományos kutatási egységeiket is bemutatták.

Angliai kapcsolatait is bővíti a Testnevelési Egyetem

A tárgyalások hatékonyságát Barton Gábor professzor, a LJMU klinikai biomechanika területén elismert kutató aktív közreműködése segítette, valamint jelen volt Prof. Dave Richardson, a Sporttudományi Kar dékánja és Dr. Dominic Doran, a kar nemzetközi kapcsolatainak és projektjeinek vezetője is.

TE,együttműködés,Testevelési Egyetem,nemzetközi kapcsolatok,Kádár Judit,London Metropolitan University,Füstös Fanni,Liverpool John Moores University (LJMU)