Már kapható a sportpedagógia módszertanáról szóló könyv
2019. december 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Edzők, pedagógusok és testnevelők számára készült a Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos és Prof. Dr. Hamar Pál szerkesztésében megjelent "A sportpedagógia szakmódszertani kérdései" című tanulmánykötet, amely mától megvásárolható a Testnevelési Egyetem sportboltjában. 

Mocsai Lajos, a TE rektora korábban elmondta, az volt a céljuk, hogy bemutassák az edzőt mint pedagógust, mint a pedagógiai folyamat meghatározó személyiségét, valamint hogy a testkultúrát és a mozgáskultúrát közelebb hozzák az érdeklődőkhöz, konkrét segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak.

"A testkultúra, a mozgáskultúra, a mozgásműveltség a kultúra teljes értékű része, nem különíthető el a kultúra többi részétől" - mondta Mocsai Lajos

Hamar Pál, az MTA doktora a Testnevelési Egyetem tanárképző intézetének igazgatója, oktatási rektorhelyettes a könyv felépítéséről úgy fogalmazott: az általánostól a konkrét felé haladva, az egyéni és csapatsportágak - benne kiemelve a labdarúgás - specifikumait elemezték. Hangsúlyozta, hogy a leírtak nem receptek, de megszívlelendő vélemények, tapasztalatok.

Már kapható a sportpedagógia módszertanáról szóló könyv

A könyv 2990 Ft-os áron megvásárolható a TE sportboltjában.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!