Hírek

Sztárvendégek és aktuális témák az IHF szemináriumán

Látványos edzésbemutatók és érdekes előadások követték egymást a Nemzetközi Kézilabda Szövetség által szervezett szemináriumon, a NEKA-n. A gyakorlati feladatokat a NEKA Lurkóprogramban részt vevő balatonboglári kisiskolások és az akadémia fiú- és leánynövendékei segítségével szemléltették a nemzetközi szakemberek és a női szakág edzői, míg az IHF edzői számára Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos tartott előadást.

A rangos IHF-rendezvényen szombaton már reggel elkezdődött a munka, ami ezúttal is három csoportban zajlott. Az iskolai kézilabda-oktatással foglalkozó bizottság tagjai a NEKA Sportcsarnokban tekintették meg az edzésbemutatót, amelyhez a csapatok a balatonboglári „lurkós” gyerekekből álltak össze. Eközben a másik sportpályán a játékvezető-képzéssel kapcsolatos foglalkozást nézhették meg a résztvevők, ehhez több magyar játékvezető páros nyújtott segítséget.

Sztárvendégek és aktuális témák az IHF szemináriumán

Mocsai Lajos előadás előtt  (Fotók: Tompos Gábor)

A konferenciateremben Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a NEKA sporttudományos és szakmai főigazgatója tartott prezentációt„Hogyan neveljünk tehetséget” címmel, melyben az utánpótlásképzés számos szegmenséről beszélt, és a Nemzeti Kézilabda Akadémián folyó, egymásra épülő minőségi képzést és a kiváló szakembereket említette példaként.

A délutáni programban került sor a kézilabdázók egyéni képzését bemutató edzésekre, ahol a nemzetközi szakemberek által kért feladatokat a NEKA fiú- és leányjátékosai demonstrálták. A női szakág edzői – Hajdu János, Bohus Beáta, Siti Beáta és dr. Woth Péter – igazán újszerű oktatási módot szemléltettek, amelynek során a technikai eszközpark mindennapos és a képzésbe beépíthető megoldásait mutatták be a gyakorlatban.

Sztárvendégek és aktuális témák az IHF szemináriumán

Világsztárok részvételével zajlott a konferencia 

Az IHF-rendezvényre a világ minden tájáról érkeztek szakemberek, akik minden alkalmat megragadtak a sportágról való beszélgetésekre és véleménycserére.

„Két évvel ezelőtt kezdődött el a Nemzetközi Kézilabda Szövetség, a NEKA és a Testnevelési Egyetem közötti együttműködés, ennek fontos állomása, hogy egy ilyen rangos eseménynek adhatunk otthont. Büszkék vagyunk erre, ez nagy lehetőség számunkra, és már most több felkérés érkezett – például a németek részéről – olyan kutatómunka elindítására, amelyhez a TE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia infrastruktúráját és szakmai tőkéjét használnák fel” – mutatott rá a szeminárium jelentőségére Mocsai Lajos.

forrás: NEKA

TE,Mocsai Lajos,kézilabda,Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA),NEKA,szeminárium,Nemzetközi Kézilabda Szövetség,IHF
Sport Coaching BA and MSc Programs application deadline extended