Távoktatás: rektori körlevél a TE oktatóinak
2020. március 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több fontos és aktuális témát is érintett az a rektori levél, amelyet Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos juttatott el a Testnevelési Egyetem oktatóinak, kollégáinak. A levélben a távoktatás indulásának időpontjáról, módszeréről és lehetőségeiről is szó esett.

Magyarország Kormánya az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó járvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarországa egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ezzel összefüggésben a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § b) pontja értelmében a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos 2020. március 12-től. Ennek értelmében az Egyetem valamennyi kurzusát 2020. március 23-tól kezdődően távoktatás formájában kell megtartani az ellenkező rendelkezésig.

Távoktatás: rektori körlevél a TE oktatóinak

A kép forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Az oktatásra való felkészülés megtörtént, az előrehozott tavaszi szünetet követően a rektori levélben szabályozott módon, március 23-tól meg is kezdődhet. A Testnevelési Egyetem felkészült az új rendszerre, erre a technikai és a személyi feltételek adottak. A távoktatás az intézményi e-learning portálon keresztül valósul meg.  

Fontos segítségéként a Magyar Edzők Társasága a Testnevelési Egyetemmel történő együttműködés jegyében hozzáférést biztosít az e-learning felületén közzétett anyagokhoz, amit ezúton is köszönünk, mert nagyon gazdag oktatási anyaghoz jutott a TE ebben a rendkívüli helyzetben.

A számonkérések lehetséges formáival kapcsolatban a TE Rektori Hivatal későbbre ígért tájékoztatást, egyben Mocsai Lajos a TE rektora megkérte a 70. életévüket betöltött kollégákat, hogy saját egészségük védelmének érdekében lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

"Kérem, hogy a kialakult helyzetet szíveskedjenek a továbbiakban is a Testnevelési Egyetem oktatóihoz méltó módon kezelni - zárul a levél." 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!