Sportmániás marketinges zöld-fehérben
2020. július 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Versenyszerűen úszott, elvégezte a Testnevelési Egyetemet és a Corvinust, s jelenleg a legnépszerűbb magyar sportegyesületnek, a Ferencvárosnak dolgozik, marketingesként a SPORTFIVE Hungary alkalmazásában. Tóth Fruzsina számára már középiskolás éveiben körvonalazódott, hogy mivel szeretne foglalkozni felnőttként, és meg is valósította álmát – ezúttal vele beszélgettünk.

„2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen a sportszervező alapképzésen, majd a sportmenedzser szakon folytattam tanulmányaimat. Ott első éves hallgató voltam, amikor elkezdtem tanulni a Corvinuson a marketinges mesterkurzuson” – tekerte vissza az idő kerekét Tóth Fruzsina.

Sportmániás marketinges zöld-fehérben (Tóth Fruzsina)

A Testnevelési Egyetem után a Groupama Aréna lett Tóth Fruzsina második otthona    

Aztán jött a nagy lehetőség. Gyakornoki program keretében, összetett kiválasztási folyamat végén felvételt nyert a SPORTFIVE-hoz (akkor nevén: Lagardere Sports Hungary), s jelenleg a Groupama Aréna üzemeltetése és a marketing a szakterülete.

„A SPORTFIVE kettős profilú cég, ami a létesítmény teljes körű üzemeltetését, valamint a labdarúgó Zrt. kereskedelmi jogainak értékesítését foglalja magába. Ha egyszerűen és szárazon kell megfogalmazni, azt mondhatom, hogy pénzt csinálunk a Fradinak. A munkám sokrétű, kell hozzá energia és kitartás, de ezt választottam, és a legkevésbé sem bántam meg, imádom ezt csinálni.”

A szolnoki születésű, rokonszenves lány gyerekkorában versenyszerűen úszott, s mivel családtagjai sportmegszállottak, több sportágban is próbára tette tudását. Hogy mást ne említsünk, diákolimpián kézilabdázott, sőt triatlonozott is, a síelés és snowboardozás pedig a mai napig a hobbija.

Sportmániás marketinges zöld fehérben (Groupama)

Impozáns "dolgozószoba"

„Tizenöt éves koromban felhagytam a versenyszerű úszással, nem voltam őstehetség – folytatta Tóth Fruzsina. – Már gimnáziumi tanulmányaim idején megfogalmazódott bennem, hogy felnőttként mivel szeretnék foglalkozni, s miután nem akartam elszakadni a sporttól, továbbá edzőként és testnevelő tanárként sem tudtam magam elképzelni, a sportszervezői területet céloztam meg.”

Eltervezte, megcsinálta és élvezi – így kerek az élete.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!