Sikeres webinarsorozat a Berni Egyetem együttműködésével
2021. február 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Három részből álló, angol nyelvű webinar-sorozatot szervezett a Testnevelési Egyetem és a svájci University of Bern, melynek fókuszában a sportmotiváció állt. A sorozat három eseménye három különböző fókuszcsoportot vizsgált a motiváció és a sport összefüggésében: 1. fiatalok 2. felnőttek 3. profi sportolók.

Sikeres webinarsorozat a Berni Egyetem együttműködésével

Az esemény mindhárom alkalommal hasznos és használható tudást adott a résztvevőknek, akik a világ 24 országából képviseltették magukat (pl. Botwsana, USA, India, Olaszország, Németország, Ausztria, Banglades, Tajvan, Kína, Japán, Albánia, Ukrajna, Spanyolország, Szingapúr, Svájc, Nagy-Britannia, Fülöp-szigetek, Szlovákia, Mexikó, Bután, Hong-Kong, Zambia). Akik a sorozat összes előadásába bekapcsolódtak és válaszoltak az előadók által összeállított kérdőívre, részvételi oklevelet kaptak a szervező egyetemek aláírásával. Az előadók nemcsak európai, de ázsiai és észek-amerikai szemléletet is képviseltek, mely szintén emelete az online esemény nívóját.

A TE oktatói közül Dr. Lacza Gyöngyvér, Dr. Ökrös Csaba, Dr. Kökény Tibor és Kovács Ágnes doktoranda tartottak kiváló előadásokat. A berni Sport és Egészségtudományi Kart Dr. Claudio Nigg, Dr. Julia Schmid és Dr. Sascha Ketelhut képviselték. Meghívott előadóként hozzájárultak a webinár-sorozat értékéhez: Veress Réka (EMMI-HEPA), Dr. Daniel Birrer (Svájci Sportszövetség, Magglingen), valamint két TE alumnus: Dr. Dörgő Sándor (University of Texas El Paso, USA) és Nemes Roland (Hosei University, Japán), akik a TE kapcsolati hálóját is erősítik munkájukkal.

A közös képzés a berni egyetemmel a kapcsolat kezdetét jelenti, a közel jövőben egy szándéknyilatkozat aláírásával mélyítjük az együttműködést, melynek kialakításában szerepet vállalt Piszter Csaba Magyarország berni külgazdasági attaséja. Terveink között szerepel a közel jövőben hasonló magas színvonalú online események szervezése sportközeli, de más témákat a középpontba helyezve, valamint megszólítva a TE más nemzetközi partneregyetemeit, jelenlegi és korábbi hallgatóit.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!