Unisport: Szerkesszük közösen!
2021. március 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Új formában, saját oldalon és megújuló tartalommal jelentkezik áprilist közepétől az egyetemi sporttal és sportélettel foglalkozó hírösszefoglaló. Az Unisport szerkesztősége arra kéri a hallgatókat, segítsenek a hírszerkesztésben.

Áprilistól egy újragondolt tartalmi koncepció részeként megváltozik a 2019 szeptemberében útjára indított, azóta 32 számot megélt és eddig főképp a NEPTUN rendszeren belül terjesztett, de a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség honlapján is megjelent Unisport hírösszefoglaló.

A hírlevél kifejezetten a sporttal, a szabadidősporttal, az egyetemi sporttal és sportélettel, illetve a hallgatókhoz legközelebb álló tartalmakkal foglalkozott. Nem lesz ez másképpen a jövőben sem, de az elektronikus hírlevél megújításában és későbbi létrehozásában az Unisport szerkesztősége ezúttal a magyar főiskolai és egyetemi hallgatók közreműködését is kéri.

Az új felületen, amelynek hamarosan saját oldala is lesz www.unisport.hu és www.egyetemisport.hu címen, az eddigi cikkek mellett több és változatosabb audiovizuális tartalom is megjelenik majd, főképp podcastok, de videók és a tervek szerint videóblogok is. Amit akár Te is szerkeszthetsz, amennyiben megfelelő színvonalú és tartalmú témákkal jelentkezel.  

Unisport: Szerkesszük közösen!

Az Unisport csapata mai műfajokkal kívánja szélesíteni a felület tematikáját és erre minden érdeklődő jelentkezését várja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Lehet szó a hagyományos területek mellett az újgenerációs sportokról, e-sportról, extrém sportokról, de bármi másról is, ami egy adott egyetem keretein túlmutat és országosan is érdeklődésre tarthat számot. Mindez azt jelenti, az egyetemistákon, főiskolásokon is múlhat, milyen tartalmakkal találkozhatnak a hírösszefoglalóban, illetve a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség hamarosan megújuló honlapján az olvasók.

Ahhoz, hogy az Unisport szerkesztősége pontosabban is lássa, milyen témaköröket és tartalmakat olvasnának leginkább a felsőoktatási intézmények hallgatói, készített egy rövid, mindössze háromperces kérdőívet, amely a legfontosabb olvasótábor igényeit méri fel.

Arra kérünk mindenkit, hogy az alábbi linkre kattintva töltse ki a kérdőívet, és ossza meg másokkal is. Minél több véleményt ismerünk meg, annál színesebbé és élvezetesebbé tudjuk tenni az egyetemi sporttal kapcsolatos hírszolgáltatást.

A kérdőív linkje 2021. április 22-ig elérhető. Kattanj rá! 

Unisport: Szerkesszük közösen!

Íme, néhány korábbi érdekes cikk az Unisport eddigi számaiból:

Interjú Vogel Somával, az FTC-Telekom és a magyar vízilabda-válogatott kapusával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatójával.

Beszámoló a 38. 5vös 5km online nemzetközi futóversenyről, amelyen – többek között – számos hazai élsportoló, így Csernovickzi Éva kétszeres Euróba-bajnok, olimpiai és Universiade bronzérmes dzsúdós, Lucz Dóra kétszeres Európa-bajnok kajakos, a Dr. Vincze Balázs vezette UVSE ifjúsági és felnőtt férfi vízilabdacsapat, Nagy László Bajnokok Ligája-győztes, korábbi válogatott kézilabdázó és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett.

Interjú Szekeres Lillával, a Testnevelési Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökhelyettesével, a TE nemzetközi hallgatói mobilitás koordinátorával, a TFSE korábbi cheerleaderével.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!