Újra együtt!
2019. június 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön ismét találkozhattak a Testnevelési Egyetem egykori hallgatói: a központi épület Athén termében átvehették jubileumi díszoklevelüket. Az idén 68-an jelentkeztek aranydiplomára, 22-en gyémántdiplomát vehettek át, ők hatvan éve végeztek egyetemünkön, a 19 hatvanöt éve végzett „diákunk” pedig vasdiplomát kapott.

Újra együtt! (Jubileumi diplomaosztó 2019)

Az idén egy rubindiplomásunk volt, mégpedig Móczik Blanka néni, aki hetven éve végzett a Testnevelési Egyetemen, továbbá képes beszámolóval tájékoztattuk a hallgatóságot, hogy ebben az évben gránitoklevelet kapott a 100. életévét betöltő Hámory Sarolta, Lotty néni, aki balatonfüredi otthonában kapta kézhez diplomáját még áprilisban.

A jubileumi diplomaosztót Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor úr nyitotta meg, köszöntötte és méltatta a megjelenteket, majd bemutatta az TE-n éppen zajló fejlesztéseket: hogyan is néz majd ki az Alkotás, illetve a Csörsz utcai tömb, miután az utolsó munkálatok is befejeződnek. A díszoklevelet Mocsai Lajos, Habil dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes és Prof. Dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes adta át.

A műsorról Pigniczki Fanni első számú egyéni válogatott RG-versenyző és Wehovszky Vivien, a felnőttegyüttes kéziszer-válogatott csapattagja gondoskodott. Mindketten egyetemünk ritmikus gimnasztika edző szakos hallgatói. Az ünnepség lezárásaként a TE-vezetői meghívták ebédre a jelenlévőket, az asztal mellett pedig tovább lehetett nosztalgiázni, felidézni a régi, szép időket.

„Mert aki TF-et végzett, az örökké TF-es marad”

fotó: Vidor Gergő

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!