Kosárlabda: parádés hajrával megvan a TFSE-MTK első győzelme
2022. október 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A PEAC-tól, majd a bajnok és Euroliga-győztes Soprontól elszenvedett vereséget követően a 3. fordulóban megszerezte idénybeli első győzelmét a női elsőosztályú kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, miután szombaton hazai pályán 85–83-ra legyűrte a Ludovika Csata csapatát.

Parádés hajrával megvan a TFSE-MTK első győzelme

Magyar Bianka vezetőedző együttese a négy negyed közül csak az utolsót tudta megnyerni, azt viszont jelentős fölénnyel, óriásit küzdve. Három negyedet követően a vendégek 70–55-re vezettek, innen fordított a TFSE-MTK, az utolsó játékrészt 30–13-ra nyerte meg! A Városmajorban rendezett összecsapás hőse Theodoreán Alexandra volt, aki négy triplát is elsüllyesztve 21 ponttal zárt.

„Egy hét leforgása alatt ez volt a harmadik meccsünk, közte a Pécs és a Sopron elleni keményebb mérkőzéssel. Reméltem, hogy nem lesznek fáradtak a lábak, de látszott rajtunk némi kimerültség, főleg a második negyedben, ekkor nem védekeztünk jól. Ez a győzelem a szív diadala volt, és főleg Theodoreán Alexandrának köszönhető” – értékelt a találkozó után a Nemzeti Sportnak Magyar Bianka.

Nincs sok idő a pihenésre, mert csütörtökön következik az újabb forduló, a TFSE-MTK aznap 19 órától az eddigi három mérkőzését egyaránt megnyerő DVTK csapatát fogadja a Városmajorban.

Fotó: MTK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!