TFSE: fiúk, lányok, győzelem!
2019. január 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az őszi 3. fordulóból elhalasztott mérkőzéssel kezdődött az év a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában. Vérbeli rangadót játszott az előző kiírásban a negyedik helyen végző TFSE a címvédő miskolci együttessel.

A remek, színvonalas, fordulatos találkozó zárónegyedét a mieink bírták jobban erővel és idegekkel (23–12), így legyőzték a bajnokcsapatot, 80–68 lett a vége. Együttesünk három legjobb dobója Katona Bence (19 pont), Nagy Botond (18 pont, benne négy triplával) és Pintér Dávid (17 pont) volt.

TFSE: fiúk, lányok, győzelem! (férfi csapat)

„A szünet után feljavult a védekezésünk, a védőlepattanókat jobban szedve nem engedtünk annyi második esélyt ellenfelünknek, mint az első félidőben, és ez döntő volt. Bár ebben az összetételben csak az egyetemi meccseken jövünk össze, a második félidőben csapatként jól játszva sikerült nyerni” – értékelt a mérkőzés után Boros Zoltán, férficsapatunk edzője.

Ami pedig a TFSE női kosarasait illeti, hengereltek az NB I/B legutóbbi fordulójában, 95–42-re verték meg a 14 csapatos liga 13. helyén álló Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét. A mieink a félidőben már 21 ponttal vezettek, majd a harmadik negyedben újabb roham következett, ezt a periódust 25–4-re(!) nyerték meg. A TFSE legeredményesebb játékosa Németh Alma volt 27 ponttal, rajta kívül még hárman érték el a tíz pontot csapatunkból, Varga Barbara (16), Fuisz Viktória (13) és Sándorfi Réka (10).

Magyar Bianka vezetőedző együttese a tizenkettedik bajnoki meccsét is megnyerve továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, s a következő fordulóban, január 26-án szombaton a Kecskemét otthonában lép pályára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!