Megkezdődött a III. Sport és Innováció Konferencia a TE-n (galéria)
2019. október 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sportról és innovációról tartanak kétnapos nagyszabású nemzetközi konferenciát a Testnevelési Egyetemen. A harmadik alkalommal megrendezett eseményre közel 500-an regisztráltak. 

Megkezdődött a III. Sport és Innováció Konferencia a TE-n

A megnyitó kezdetén (Fotók: Vidor Gergely) 

A három szekcióban zajló konferencia megnyitóján Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Mocsai Lajos beszédében - a majd 400 hazai és nemzetközi érdeklődő előtt - a sport és a kultúra kapcsolatára, a tradíció megteremtésének szükségességére, a TE nemzetközi szerepére és a hazai sport és innovációs fejlesztések kapcsolatára hívta fel a figyelmet. 

Megkezdődött a III. Sport és Innováció Konferencia a TE-n

Az eseményen számos külföldi egyetem és oktató vesz részt. Érkeztek vendégek többek közt Angliából, Ausztriából, az Egyesült Állomokból, Japánból, Portugáliából, Tajvanról, Vietnámból, Svájcból, Ukrajnából és a Fülöp-szigetekről. A Konferencia megnyitójára a kolumbiai nagykövetasszony, H.E. Carmenza Jaramillo Gutierrez is ellátogatott.

Az Sportinnon összesen 105 előadásra, workshopra vagy kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ismertette köszöntőjében Mocsai Lajos, aki a sport sokszínűségéhez hasonlította az esemény forgatagát. Összesen 494 regisztrálóval a konferencia valóban a magyar sport egyik fontos eseménye lett az elmúlt három évben, a Testnevelési Egyetem rektorának kezdeményezésére.   

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár az elmúlt évek vitathatatlan sportfejlesztéseire hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy az elmúlt években a magyar kormány támogatásával hazánk egyre több és egyre színvonalasabb sporteseménynek ad otthont. Az eredményességben mérhető a sporttudomány valódi haszna, mondta el a KKM államtitkára. 

Megkezdődött a III. Sport és Innováció Konferencia a TE-n

Dr. Szabó Tünde megnyitóbeszéde a III. Sport és Innováció Konferencián 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Dr. Szabó Tünde leszögezte: Mindig szeret a TE-re ellátogatni és most is örömmel jött. A korábbi remek úszó megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Testnevelési Egyetemhez méltó, nívós előadókat felvonultató konferencia két napja remek alkalom, hogy a magyar sportban dolgozó, a magyar sportért tenni kívánó szakembereket új, friss, az előttünk álló években remekül használható információkkal, eszközökkel, jövőképekkel gazdagítsa. Szabó Tünde elmondta, a kormánynak nagyon fontos, hogy a sportszakemberképzés fellegvárát, a Testnevelési Egyetemet, a tudományos kutatásokat és tevékenységeket, a sportban megjelenő innovációkat támogassa és segítse, amely a magyar sportban élőket, sportolókat, szakembereket, szervezeteket még eredményesebbé és még sikeresebbé tehetik.

Megkezdődött a III. Sport és Innováció Konferencia a TE-n

A Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos és kancellárja, Dr. Genzwein Ferenc a Németh Ferenc-díj eredményhirdetésén (Fotó: Vidor Gergely)

A konferencia csütörtökig tart a Testnevelési Egyetem új központi épületében.

Pillanatképek a konferencia második napjáról

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!