Kitüntetésekről döntött az Testnevelési Egyetem Szenátusa
2021. május 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem 2021. május 27-i, csütörtöki szenátusi ülésén döntöttek arról, hogy az egyetem több ismert vezetője, oktatója és számos munkatársa elismerésben, illetve kitüntetésben részesül. A TE rektora, Mocsai Lajos a Szenátus döntése alapján Klebelsberg Kuno-díjban részesült.  

Kitüntetésekről döntött az Testnevelési Egyetem Szenátusa (Mocsai Lajos)

Dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes előterjesztése alapján a Testnevelési Egyetem Szenátusa legutóbbi ülésén több díjról és kitüntetésről határozott. A Szervezeti és Működési Szabályzat vonatkozó részei tartalmazzák az Egyetem által alapított címek, díjak és kitüntetések adományozására vonatkozó rendelkezéseket. Az FKR 25. § (1) bekezdése, továbbá a 26. §-a szerint az Egyetem Szenátusa különböző címeket és díjakat adományozhat.

Ezt figyelembe véve a Szenátus elfogadta Dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes előterjesztését az idei egyetemi címek és kitüntetések adományozásáról, és a következőképpen döntött.

Klebelsberg Kuno-díjat kap a Testnevelési Egyetem (TE) rektora, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos.

Pro Universitate-díjban részesül a TE Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék oktatója, Prof. Dr. Pavlik Gábor, továbbá az Úszás és Vizisportok Tanszék vezetője, Prof. Dr. Sós Csaba.

Kerezsi Endre-díjjal tüntetik ki a Sportjáték Tanszék tanárát, Nemes Gábort, és címzetes egyetemi tanári címben részesült a Kineziológia Tanszék Honoris Causa professzora, Dr. Bretz Károly.

„TF” vésetű aranygyűrűt kapott a Sportjáték Tanszék nyugdíjas óraadója, Onyestyákné Dr. Reigl Mariann és a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola tanára, Egressy Ildikó, míg mesteroktatói címmel ruházták fel Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót és Dr. Litavecz Anna egyetemi oktatót.

A Szenátus ülésén Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektori dicséretben részesítette:

  • Dr. Komka Zsolt egyetemi tanársegéd (Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék)

Dr. Genzwein Ferenc kancellári dicséretben részesítette: 

  • Györgyné Szűcs Éva ügyvivő szakértő, (Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék)
  • Zupán Péter tanszéki mérnök (Lovassportok Csoport)
  • Juhász-Harmos Andrea hivatalvezető (Tanulmányi Hivatal)
  • Lénárt Ágnes ügyintéző (Továbbképző Központ)
  • Katona-Rédli Andrea ügyvivő szakértő (Nemzetközi Igazgatóság)

Minden kitüntetettnek gratulálunk!

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!