MEFOB-bajnok a Testnevelési Egyetem frizbicsapata
2021. június 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hét hazai egyetem nyolc alakulata küzdött meg a bajnoki elsőségért az idei ultimate frizbi MEFOB-on, amelyet a Testnevelési Egyetem nyert meg. Vegyes csapatunk a döntőben a Széchenyi Egyetem együttesét múlta felül.

MEFOB-bajnok a Testnevelési Egyetem frizbicsapata

Kép: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

Remekül szerepelnek a csapatsportágakban a Testnevelési Egyetem (TE) sportolói a jelenleg is zajló egyetemi bajnokságokban (MEFOB). Női kosárlabda- és kézilabdacsapatunk, valamint férfi kézilabdacsapatunk korábban bajnoki címet ünnepelhetett, és nem kell szégyenkeznie női futsalcsapatunknak sem, amely második lett a az egyetemi pontvadászatban.

A bajnoki címek számát ezúttal frizbiseink gyarapították, akik a múlt hét végi, Győrben megrendezett egyetemi bajnokság döntőjében a remek formában lévő házigazda Széchenyi István Egyetem legjobbjait múlták felül.

Lassan hagyománnyá válik, hogy frizbicsapatunk nagyrészt győzni jár a MEFOB-versenyekre.

„Nem titkolt célunk volt, hogy aranyérmet nyerjünk – mondta Paksai Márton csapatvezető. – Annak ellenére, hogy keretünk évről-évre változik, jóformán minden idényben sikerül megnyernünk a bajnokságot, bár tavaly »csupán« a második helyet csíptük el. Ez azonban arra sarkallt minket, hogy visszahódítsuk a bajnoki címet. Több igazolt frizbijátékosunk is szerepel a csapatban, köztük olyanok, akik már a válogatottban is bemutatkoztak. Ők alkotják az együttes gerincét, amelyet azokkal a hallgatókkal egészítünk ki, akik választható tárgyként felvették a frizbit. Utóbbiak nem nagyon tudtak gyakorolni a megméretésre, hiszen a pandémia miatt sokan közülük csak május közepén fogtak először korongot a kezükbe. Szerencsére meg tudtunk birkózni ezzel a nehéz helyzettel, s ez elsősorban azoknak köszönhető, akik a járvány alatt is edzettek az egyesületükben.” 

Paksai Márton azt is elárulta, hogy a frizbi MEFOB-ok történetében messze ez volt a legszínvonalasabb versenyhelyszín, továbbá a rendezésre és a mérkőzések színvonalára sem lehetett panasz. A csapatok – most először az egyetemi frizbibajnokság történetében – végre nagypályán mutathatták meg tudásukat.

Az újabb bajnoki győzelem után adódik a kérdés, vajon hová lehet még fokozni a TE-s frizbisikereket?

„Jövőbeni eredményességünk nagyrészt azon múlik, hogy a csapat magját alkotó tapasztaltabb játékosok miképpen tudják felkelteni kevésbé rutinos társaik érdeklődését a frizbi iránt. Az sem mindegy, hogy az edző hogyan tálalja a sportágat az érdeklődőknek. Sokan szkeptikusan állnak a frizbihez, de amikor kipróbálják, látják, milyen remek és szórakoztató sport, amelyben fiúk és lányok egy csapatban küzdhetnek meg a sikerért” – zárta a beszélgetést a csapatvezető.

A frizbi MEFOB 2020/2021-es kiírásának végeredménye:

  1. Testnevelési Egyetem
  2. Széchenyi István Egyetem
  3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!