Oklevélosztó-ünnepség a TF Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamán
2024. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 29-én tartották a TF legjelentősebb nemzetközi képzése, a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) oklevélosztó-ünnepségét.

Május 29-én, szerdán ünnepélyes diplomaátadóval zárult az egyetem Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamának (NET) 2024. évi tavaszi kurzusa, amelyre számos országból – Kambodzsa, Irán, Grenada, Maldív-szigetek, Szaúd-Arábia, Tanzánia, Szváziföld, São Tomé és Príncipe, Uganda, Tajvan és Bhután – érkeztek külföldi hallgatók.

Mint azt korábban megírtuk, több ország fiatal tehetsége vehet részt és képezheti magát tovább immáron több mint 30 éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a TF közös nemzetközi edzőtovábbképzésén, amelynek során a hallgatók a NOB Olympic Solidarity (OS) programjának támogatását élvezik. A kurzus különlegessége, hogy országonként csupán egyetlen jelöltet vesznek fel, kizárólag olimpiai sportágban.

A program népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tavaszi szemeszter hallgatója volt többek között Merád Atasi, az Iráni Kosárlabda-szuperliga többszörös bajnoka, Vong Ji-ning nemzetközi teniszedzőképző-programvezető és Ang Szok, a Kambodzsai Olimpiai Bizottság technikai bizottság tagja, a nemzeti vívóválogatott edzője.

Oklevélosztó ünnepség a TF Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamán 1

A kurzus során a képzésen részt vevőket számtalan program várta egyetemünk falain belül és kívül egyaránt. Ott voltak például május 1-jén a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban megtartott TF Majális-focikupán, de bejárták Budapestet és Pest vármegye több városát is.

Az oklevélátadó-ünnepségen a hallgatókon és tanáraikon kívül jelen volt Magay Andrea, a Rektori Hivatal vezetője, dr. habil. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes, dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, H. E. Malallah Al Balushi, Omán budapesti nagykövete, valamint Omar Al Zadjali követségi munkatárs.

A nagykövet többek között Maiyar Al-Badri kézilabda-specifikációs hallgató, az ománi királyi család tagja miatt érkezett a NET záróünnepélyre – ők ketten korábbról ismerik egymást.

Kádár Judit megköszönte a hallgatóknak, hogy a NET-kurzust választották, majd emlékeztette a friss diplomásokat, hogy kevés olyan hosszú ideje futó nemzetközi képzés van a magyar felsőoktatásban, mint a NET.

„Az itt töltött idő nemcsak arról szólt, hogy megismerjétek egymást, tudást szívjatok magatokba, és otthon meg is osszátok az itt szerzett tudást honfitársaitokkal, hanem arról is, hogy a TF közösségének szerves részévé váljatok. A jövőben is várunk benneteket más angol nyelvű képzéseinken” – mondta Kádár Judit. 

Oklevélosztó ünnepség a TF Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamán 2

Majjar Dzsamil Ramisz Dzsamila al-Badri a hallgatók nevében mondott köszönetet a TF oktatóinak áldozatos munkájukért, majd hozzátette: a mai napon nemcsak azt ünneplik, hogy diplomát kapnak, hanem az elmúlt két hónap megfeszített munkáját is.

A kurzus legjobb hallgatója Merád Atasi lett 4.83-as átlaggal.

A NET-en oktatóknak és sportágvezetőknek hatalmas dicséret jár, így többek között Sterbenz Tamás rektornak, prof. dr. Prof Radák Zsolt innovációs és tudományos rektorhelyettesnek, prof. dr. Tihanyi József rektor emeritusnak, dr. habil. Kneffel Zsuzsannának, továbbá azoknak a kiváló oktatóknak, akik a sporttudomány elméleti vagy sportági specifikáció gyakorlati terén tevékenykednek, és akik hosszú évek óta ilyen magas szinten segítik a TF e zászlóshajós nemzetközi rövidképzését.

A NET tavaszi kurzusának hallgatói:

  • Ang Szok, vívás, Kambodzsa
  • Liza Ji, vívás, Kambodzsa
  • Jungi Joseph Mwakalonge, röplabda, Tanzánia
  • Meluleki Mbutho Simelane, úszás, Szváziföld
  • Merád Atasi, kosárlabda, Irán
  • Ibrahim Kongo, kézilabda, Uganda
  • Vong Ji-Ning, tenisz, Tajvan
  • Csering Laden, kosárlabda, Bhután
  • Guraish Afrah, kosárlabda, Maldív-szigetek
  • Majjar Dzsamil Ramisz Dzsamila al-Badri, kézilabda, Omán
  • Helder Santana do Nascimento, kosárlabda, São Tomé és Príncipe
  • Arej Khalil I Fareh, tenisz, Szaud-Arábia
  • Neuso Da Conceicao Sigaúque, cselgáncs, Mozambik
  • David Carleon Suadon Martin, labdarúgás, Granada

Fotó: Nemes Attila

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!