„Aranyérmes” lett a TF protokollcsapata
2024. május 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idén is elindult a TF protokollcsapata az immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokollversenyen, s ha már ott volt, első lett.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg május 24-én, pénteken a Stefánia Palotában az Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokollversenyt, amelyen hazai és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói mérhették össze tudásukat a viselkedés- és a megjelenéskultúra, továbbá a diplomácia és a protokoll tárgykörében. A tavalyi sikerek után idén ismét indított csapatot (öt hallgatóval) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem.

A Széles Nóra, Csighy Adrienn, Rózsa Dániel, Sajgó Dávid és Széles Ákos összetételű ötös ötösre vizsgázott, azaz aranyérmet szerzett a megméretésen.

A 2024-es verseny kiemelt témakörei közé tartozott NATO-csatlakozásunk 25., valamint hazánk európai uniós csatlakozásának 20. évfordulója. Így a résztvevőknek több versenyszám mellett – sportdiplomácia, gasztronómia, egyházi protokoll, heraldika és üzleti kommunikáció – a katonai diplomácia ismereteiben is jeleskedniük kellett. A zsűri idén is külön pontozta a csapatok egységes megjelenését és azt is, hogy öltözködéskultúrájuk mennyire felel meg az alkalomnak, ami a diplomáciai életben kiemelkedően fontos.

Egyetemünk öt hallgatója, Széles Nóra, Csighy Adrienn, Sajgó Dávid, Rózsa Dániel és Széles Ákos, valamint felkészítő tanáruk, dr. Resperger Viktória megnyerte az idei versenyt, de a csapat tagjai bezsebeltek emellett két különdíjat is: a legeredményesebb sportdiplomáciáért járó díjat, valamint ismét elnyerték a legjobban öltözött csapat díját is.

Aranyérmes lett a TF protokoll csapata 2

Egyetemünk képviselőiről ebben az évben is elmondhatjuk, hogy nemcsak szépek, hanem okosak is.

Gratulálunk a csapatnak!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!