Újra vb-ezüstöt nyert Csík Ildikó és kutyája, Collet
2024. május 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF Tanárképző Intézetének munkatársa, Csík Ildikó és hűséges társa, az ötéves holland juhászkutya, Collet az előkelő második helyen végzett a május 5. és 7. között a németországi Halle városában megrendezett világbajnokságon az agilitysek versenyében.

Csendben vár rám Ildikó és Collet a K1 épület A220-as irodájában. A gazda az interjúhoz készülődik, kutyája pedig, az ötéves nőstény holland juhászkutya, az iroda padlóján heverészik. Mint megtudom, Collet már otthonosan mozog a kutyabarát TF-en.

Mikor kimondjuk a nevét, felkapja fejét, és odasimul hozzám – természetesen egy kis simogatásért.

„Nem mindig ilyen nyugodt, ha látnád, mit művel verseny előtt és közben – árulja el Ildikó, aki immáron második ezüstérmét szerezte Collettel a holland juhászkutyák világbajnokságán az agilitysek versenyében, amelyen 20 ország csaknem 100 kutyája vett rész. – Tavaly is másodikak lettünk és idén is, úgyhogy sikerült megismételnünk a 2023-as teljesítményünket. Külön jutalomfalattal díjaztam szereplését, aminek nagyon örült. Óriási a boldogság nálunk!”

Ildikóék tavaly vettek részt először világbajnokságon, az ideinek már több rutinnal, tudatosabban vágtak neki. A mindenki előtt járó cseh kutyákkal azonban nehéz felvenni a küzdelmet, még akkor is, ha Collet Csehországból, egész pontosan Prágából származik.

A testileg és szellemileg igencsak megterhelő vb után kis pihenés vár Colletre, hogy aztán a nyáron egy nemzetközi versenyen, majd ősszel az országos bajnokságon bizonyítson.

A külön jutifalat vélhetően akkor sem marad el.

Kép: Békési Edina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!