Megújította partnerségi együttműködését a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség és a TF
2024. április 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) örömmel újította meg régóta fennálló partnerségi együttműködését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel (TF).

Már több mint egy évtizede tart a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) közötti együttműködés, amely elengedhetetlen szerepet játszik a sprint szakágban dolgozó külföldi edzők szakmai fejlődésében.

Az ICF-fel együttműködésben zajló több mint 10 hetes online tanfolyam (Sprint Canoeing Online Level 3 Coaching Course) célja, hogy a világ minden tájáról érkező edzőket képezzen és oktasson..

A program teljes mértékben alkalmazkodik a nemzeti és nemzetközi versenyeken induló élsportolókkal foglalkozó edzők igényeihez. Az alaptantárgyak közé tartozik az edzéselmélet és -módszertan, a sportpszichológia, a sporttáplálkozás, a sportpedagógia és a sportsérülések.

Az idei tanfolyam szeptember közepétől december első hetéig tart. Ebből az alkalomból március 27-én az ICF lausanne-i székhelyébe látogatott

dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Szabó András műveleti vezető és Sztojalovszky Gabriella, a nemzetközi kapcsolatok koordinátora.

A találkozón Thomas Konietzko, az ICF elnöke megerősítette, hogy a nemzetközi szövetség örömmel újítja meg hosszú távú partnerségi együttműködését egyetemünkkel. Hozzátette: az ICF elkötelezett amellett, hogy az edzők a lehető legszínvonalasabb képzésben részesüljenek, és az együttműködés a TF-fel ebben kulcsfontosságú szerepet játszik.

"Azon dolgozunk, hogy újradefiniáljuk partnerségünket – mondta Szabó András.  – Eredményes volt a lausanne-i találkozó, hiszen meghallgathattuk a szövetség képviselőinek észrevételeit, és hasznos visszajelzéseket kaptunk tőlük. Ami nemzetközi programjainkat illeti, széles a palettánk, ezért szeretnénk bemutatni sportdiplomáciai és sportedzői programjainkat az ICF képviselőinek arra az esetre, ha – az edzői tanfolyamra építve – szeretnének csatlakozni posztgraduális képzéseinkhez. Ezenkívül tervezzük, hogy webináriumokat tartunk olyan témákban, mint a fenntarthatóság és a női vezetés a sportban".

Fotó: ICF

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!