Nemzetközi sportdiplomáciai képzés indult a TF-en angol nyelven
2024. január 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. habil. Kádár Judit irányításával új, nemzetközi képzés indult 2024-ben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Vadonatúj képzéssel bővült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kínálata 2024-ben. Húsz fővel elindult a két féléves, angol nyelvű nemzetközi sportdiplomáciai posztgraduális képzés. A hallgatók karácsony előtt záróvizsgát tesznek, s jövő év februárjában végeznek. Kiemelendő, hogy egyéni mentorálással, gyakorlatorientált külföldi szakmai gyakorlattal, nagy és értékes tapasztalatú nemzetközi oktatógárdával szolgálja a hallgatókat a képzés, amely komplex, problémamegoldó vizsgával zárul.

„Afrika több országából (Ghána, Kamerun, Namíbia, Marokkó), valamint a Fülöp-szigetekről, Horvátországból, Pakisztánból, Srí Lankáról, Görögországból, Montenegróból, Spanyolországból, Bangladesből érkeztek hallgatók, négy magyar résztvevő társaságában – mondta megkeresésünkre dr. habil. Kádár Judit, a TF nemzetközi igazgatója, a frissen indult képzés szakfelelőse. – Büszkék vagyunk rá, hogy az Egyesült Államoktól kezdve egészen Ausztráliáig bezárólag több mint harminc olyan oktatónk van – sportdiplomaták, nagykövetek, gyakorlati sportszakemberek és más szakértők –, akik jelentős szakmai tapasztalattal felvértezve adják át tudásukat. E képzés hallgatói többnyire a sportban és sportmenedzsmentben, grassroot tevékenységekben jártas emberek, sportszervezeti vezetők, sportegyetemi oktatók vagy akár NOB-tagok, akiktől a többi hallgató és akár az oktatók is sok információt kapnak a sokszínű képzés keretében.”

Kádár Judit kiemelte: korábbi brüsszeli, a TES-D Sportdiplomácia projekthez kapcsolódó látogatása során egy macedón sportdiplomata vetette fel a közép-európai angol nyelvű sportdiplomáciai képzés lehetőségét, akivel a képzés szakmai teamjét (dr. Marko Begovic, Silvija Mitevska, dr. Kádár Judit) összeállították. Erre mintegy ráerősített dr. Stewart Murray, a világhírű sportdiplomácia kutató, mert ez az oktatás támogatja egyrészt az olimpiai mozgalmat, az SD tudományos és szakmai megerősítését, továbbá a magyar nemzeti sportdiplomáciai törekvéseket is.

„Négyfős munkacsoportunk álmodta meg e képzés elindítását, – folytatta Kádár Judit. – A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem teret ad e piaci igény kielégítésének, a magyar nyelvű képzés kapcsán van már tapasztalat ezen a területen. Hosszas előkészítő munka révén igyekeztünk elérni, hogy rendkívül erős legyen a gyakorlati képzés, büszkén mondhatom, hogy tervünk valóra vált, és remek csapattal indult a képzés első, kísérleti éve.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!