A Föld-Trans az idén is támogatja a szociálisan rászoruló hallgatókat
2024. január 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén nyáron immár negyedik alkalommal adják át a TF-en 1959-ben végzett Werner István, valamint Tóthné Csapó Krisztina válogatott úszó, fitnesz Európa- és világbajnok által megalapított szociális ösztöndíjat.

A Föld-Trans Kft. 2021-ben adta át először a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a szociális ösztöndíjat, amelyet a sportolói és tanulmányi eredményeivel leginkább kiérdemlő négy, kedvezőtlen szociális helyzetben lévő TF-hallgató vehet át. A támogatás megálmodója Werner István, aki tanácsadóként, nyugdíjasként is segíti a Föld-Trans Kft. munkáját, és aki természetesen a TF-en tanult annak idején. És micsoda évfolyamon!

„Az egyetlen évfolyam volt eddig a TF történetében, amelyen egyszerre négy olimpiai bajnok is tanult, Zsivótzky Gyula, Pézsa Tibor, Kertész Alíz és Ágoston Judit – mondta megkeresésünkre Werner István. – A hallgatók döntő többsége egyébként is a TFSE-ben vagy más klubban sportolt. Én 1959-ben végeztem testnevelő tanárként, és azóta is vallom, hogy ha valaki egyszer TF-es lett, mindörökké az is marad.”

Werner István az 1990-es évek végén elszakadt a sporttól, és gazdasági területen dolgozott tovább. A sors úgy hozta, hogy találkozott Tóth Józseffel, a Föld-Trans Kft. tulajdonosával, és közös gondolkodásuk révén került a céghez.

„Ennek már idestova húsz éve – folytatta Werner István. – Hogy honnan jött a szociális ösztöndíj megalapításának ötlete? Nos, már TF-hallgatóként észrevettem, hogy néhány tehetséges, a sportban és a tanulásban egyaránt eredményes diák anyagi nehézségekkel küzdve tudja csak végezni az egyetemet, és lássuk be, manapság még nehezebb és költségesebb az érvényesülés. Éppen ezért úgy gondoltuk Tóthné Csapó Krisztinával, hogy minden évben négy jól sportoló és tanuló, de kedvezőtlen szociális helyzetben lévő hallgató részére összesen egymillió forint támogatást nyújtunk. Kezdeményezésünkkel felkaroljuk az arra leginkább rászoruló diákokat, egyszersmind példát mutatunk más cégeknek a támogatás jelentőségére.”

Idén nyáron immár negyedik alkalommal adja át a szociális ösztöndíjat Werner István és Tóthné Csapó Krisztina.

„Remélem, hogy már vasdiplomásként adhatom át az ösztöndíjat, hiszen az idén 65 éve, hogy elvégeztem a TF-et.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!